Tim Hofman probeert zijn carrière te redden: 'Zit chagrijn in bij mij'

BN'ers
door Nienke
woensdag, 26 juni 2024 om 10:00
realitynl 5
Tim Hofman heeft op de laatste aflevering van zijn YouTube-serie BOOS, veel kritiek ontvangen. Zo zou Tim zich als een 'pestkop' gedragen en zijn de kijkers het niet eens met de aanpak van Tim. Tim is bij een interview van RTL Boulevard verschenen en reactie gegeven. Het lijkt erop dat Tim zijn eigen hachje wil redden, maar pikken kijkers dit nog?
De YouTube-serie BOOS is een journalistiek programma dat zich op een platform bevindt, waar normaal niet zoveel 'journalistiek' te vinden is. In het programma helpt Tim zijn kijkers die 'problemen' ervaren door andere mensen/bedrijven. Tim confronteert deze mensen en zorgt voor een passende oplossing van het probleem! In de laatste aflevering vonden kijkers dit te ver gaan en was het werk van Tim 'journalistiek ondermaats'.

Aflevering

De aflevering gaat over een crowdfunding van een bordspel. In 2020 werd beloofd dat het spel binnen een jaar geleverd zou worden, dit is alleen nog niet gebeurd. Volgens kijkers pakt Tim de speluitgever te hard aan. Zo moet de speluitgever bijvoorbeeld op straat zijn bankgegevens laten zien. 

Reactie

“Ik heb het even teruggekeken en er zit wel wat chagrijn in bij mij. Dat heb ik soms. Het is ook niet voor het eerst, hè? Ik heb er eerder voor op m’n lazer gekregen en ik denk dat het goed is dat ik daarvoor op m’n lazer krijg", is wat Tim zegt over zijn houding. Tim geeft ook een verklaring voor zijn gedrag naar de speluitgever toe: "Die man was wat zachter, maar had ook niet altijd de inhoudelijke antwoorden waarvan we dachten dat ze betamelijk waren en dan is het dus aan mij om daarin te manoeuvreren en als heel veel mensen dat ik dat niet goed heb gedaan, dan heb ik dat niet goed gedaan”, aldus Tim.

Pestkop

Tim geeft ook een verklaring over de uitspraak dat hij een 'pestkop' zou zijn: "Mijn intentie is niet pestkop, maar ik snap wel dat ik daar op een pestkop lijk en dat moet ik helemaal niet zijn. Nogmaals: het is ook goed dat ik daarvoor teruggefloten wordt.”

Toekomst

Dit soort gebeurtenissen zijn dingen die je liever wil voorkomen als een ervaren journalist. Maar wat gaat Tim met al deze kritiek doen? “Het eerste wat ik moet doen is even in de spiegel kijken. Ik zat ernaast. Dat is k*t. Dat vind ik ook k*t. Voor het verhaal, voor de redactie, misschien ook wel voor die man zelf, weet je wel. Dus ja, honderd procent", aldus Tim.
Onlangs heeft de redactie van BOOS een statement naar buiten gebracht. Ze geven aan dat ze aanstaande donderdag in de nieuwe aflevering, terug zullen komen op de kritiek.