Belgische campings Peter Gillis onder vuur: ‘Nooit kom ik hier terug'

Entertainment
door Lois
donderdag, 18 april 2024 om 13:12
peter gillis
Onlangs maakte Peter bekend dat hij stopt als baas van de Oostappen-vakantieparken in Nederland. Gillis blijft de leiding houden over de vakantieparken in België, maar ook die lijken onder vuur te liggen...

Peter Gillis

Gillis, die ook bekend is van de televisieserie Massa is Kassa, raakte met zijn onderneming een aantal keer in opspraak. Zo moest vakantiepark Prinsenmeer in Ommel per direct dicht. De vergunningen voor het park werden eind vorig jaar ingetrokken, omdat de gemeente het vermoeden heeft dat Petertje het park gebruikt voor criminele doeleinden. Ook woonden er permanent mensen op het park, terwijl dat niet is toegestaan. Een jaar eerder kwam uit controles naar voren dat er brandgevaar is op het park.
Onlangs maakte Peter bekend dat hij stopt als baas van de Oostappen-vakantieparken in Nederland. Gillis blijft de leiding houden over de vakantieparken in België, die onder een andere naam verdergaan.

Nieuwe label

Peter heeft woensdag de nieuwe naam voor zijn Belgische campings bekendgemaakt op Instagram. "Ondanks tegenslag moet je altijd vooruit blijven kijken en positief blijven. Daarom gaan we nu met alle focus aan de slag op de Belgische parken. Camping Hengelhoef, Blauwe Meer en Parelstrand gaan verder onder het nieuwe label Topcampings.be. "Zelf zullen we als familie Gillis veel aanwezig zijn op de campings en zorgen voor een gastvrij ontvangst. Kom jij dit seizoen bij ons in België kamperen?”

Klachten

Maar Parelstrand, een van deze parken, ligt momenteel onder vuur. Op Tripadvisor wordt het park zelfs een ‘horrorplek’ genoemd. "Als je in een asielcentrum wil verblijven een aanrader!”, luidt een van de reviews. "Nooit kom ik hier terug. Als vrouw zijnde heb ik me hier op het park nooit veilig gevoeld.”
Veel gasten klagen over overlast. "Heel veel last gehad van de asielzoekers”, schrijft een ander. "Een paar kinderen gooiden zelfs stenen naar onze honden."