De maat is vol voor de slachtoffers van Thijs Römer: 'Wel geld voor een vakantie!'

BN'ers
door Nienke
donderdag, 06 juni 2024 om 15:00
uitspraak thijs romer straf is beter dan ik had kunnen hopen 1
Vorige week gingen de geruchten hier en daar al rond dat Thijs Römer in geldproblemen zou zitten. Tegelijkertijd ging er ook rond dat hij wel op vakantie zou gaan. Inmiddels is het nieuws naar buiten gekomen dat Thijs inderdaad op vakantie is, maar dit valt niet ten goede bij de slachtoffers.
Vorige week kwam de advocaat van Thijs Römer genaamd, Bénédicte Ficq, met het nieuws dat Thijs de schadevergoeding voor de slachtoffers nog steeds niet heeft betaald. Thijs zou dit volgens de advocaat niet expres doen. "Deze zaak heeft heel erg op de inkomsten gedrukt, het is niet een kwestie van niet willen, maar van niet kunnen. Hij kan het gewoon niet in één keer voldoen. Hij vindt dat heel vervelend, als hij het had kunnen betalen, had hij dat gedaan”, zei de advocaat tegen RTL Boulevard.

Update

Inmiddels zijn we geüpdatet, zo is het nieuws naar buiten gekomen dat Thijs op vakantie is met een goede vriend van hem. Zo laat Juicekanaal Realityfbi op Instagram het volgende weten: "Wij kregen een tip dat Thijs met een vriend op vakantie is gegaan. Volgens bronnen heeft dit kwaad bloed gezet bij de slachtoffers.”

Slachtoffers

Dit is natuurlijk niet het nieuws waar de slachtoffers op zaten te wachten. Maartje Schaap is de advocaat die de slachtoffers bijstaat en zij reageerde eerder al teleurgesteld op de geruchten van de vakantie. Volgens haar, heeft Thijs al die tijd kunnen weten dat hij een schadevergoeding moest afleggen na het intrekken van een hoger beroep. "Er is kennelijk geen geld om het te betalen en dat vinden mijn cliënten erg vervelend.”
Het bedrag wat Thijs zou moeten betalen aan zijn slachtoffers is zo'n 13.600 euro, maar dit kan nog oplopen. De slachtoffers hoeven zich geen zorgen te maken over het geld. Als Thijs dit niet tijdig kan betalen, dan schiet de Staat dit voor. Maar dan is het geen slimme zet om op vakantie te gaan!