Heeft Thijs Römer echt geldproblemen? "Voor tripjes naar buitenland wél geld genoeg"

BN'ers
door Nienke
donderdag, 30 mei 2024 om 13:45
realitynl 92
Het nieuws is bekendgemaakt dat Thijs Römer een schadevergoeding van 13 duizend euro zal moeten betalen aan zijn slachtoffers. Hoewel Thijs niet genoeg geld heeft om deze te betalen, gaan er wel geruchten over vakantietripjes. “Mijn cliënten hebben het moeilijk met dit soort berichten.”
Thijs Römer heeft niet genoeg geld voor de schadevergoeding van zijn slachtoffers, tenminste dat is het nieuws wat naar buiten is gebracht. De meisjes die Thijs online heeft misbruikt, hebben zo'n 13.600 euro van hem tegoed. Hoewel de betalingstermijn nog lang niet voorbij is, wordt er een druk op Thijs gelegd.

Tegenpartij

De druk die Thijs opgelegd heeft gekregen, komt waarschijnlijk van de tegenpartij. Maartje Schaap is de advocaat van de slachtoffers en zij heeft het een en ander losgelaten over de situatie: "Persoonlijk vind ik dat het in deze zaak niet gaat om een gigantisch groot bedrag. We hebben het over 13 duizend euro."

Communicatie 

Zo zou Maartje het onterecht vinden dat Thijs nu pas alarm slaat, wat betreft de geldzaken. "Bij het intrekken van het hoger beroep wist hij ook automatisch dat naast de straf die hij heeft ondergaan dat dit ook op zijn bordje is gekomen. Hij heeft eigenlijk geen enkele moeite genomen om middels zijn advocaat naar mij toe te communiceren dat er geen financiële middelen waren om hierin te kunnen voldoen." Hier geeft Maartje aan dat Thijs van tevoren kon weten hoeveel hij zou moeten terugbetalen aan zijn slachtoffers.

Slachtoffers

Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat dit een bepaald beeld geeft bij de slachtoffers die Thijs heeft gemaakt: drie minderjarige meisjes. Maartje geeft aan dat dit slecht is gevallen bij de slachtoffers: "Ze hebben het er moeilijk mee dat er nu ook weer berichten verschijnen dat er kennelijk wel voor de heer Römer mogelijkheden zijn om naar het buitenland te gaan of anderszins." Het is voor de slachtoffers niet fijn om te horen dat er niet genoeg geld is om hun schade te voldoen, terwijl Thijs wèl zijn straf wil nemen.