Douwe Bob heeft geen begrip voor S10: 'Dacht je dat Songfestival chill was?'

BN'ers
door Nienke
donderdag, 23 mei 2024 om 11:30
realitynl 61
De ervaringen van Joost Klein en zangeres S10 waren op het Eurovisie Songfestival niet al te positief. Douwe Bob heeft in 2016, Nederland mogen vertegenwoordigen bij de zangcontest. Douwe reageert niet bepaald begripvol als het gaat om de ervaringen van Stien den Hollander (S10).
Het is allemaal begonnen met de diskwalificatie van Joost Klein in Malmö op het Eurovisie Songfestival 2024. Er zou een incident hebben plaatsgevonden met een cameravrouw. Names Joost, heeft de AVROTROS in totaal twee meldingen gemaakt vanwege een onveilige sfeer achter de schermen. Onlangs kwam zangeres S10 met een documentaire over haar avontuur op het Eurovisie in 2022. Inmiddels heeft ook zij een melding gemaakt. Joost en S10 zijn niet de enige, zo zijn er ook andere landen die melding hebben gemaakt over de veiligheid.

Uitspraken

Sommige uitspraken van S10 waren erg gedurfd, zo zouden medewerkers, haar grenzen niet hebben geaccepteerd. Het nieuws van S10 kwam in een aflevering van Shownieuws en daar werd het een en ander over gezegd. Deskundige Bart Ettekoven zegt daar het volgende over: “Stien doet best pittige uitspraken en in die docu zie je ook dat ze zich echt onprettig voelt achter de schermen van het Songfestival.”

"Je bent jong en je wil wat"

Na alle negatieve ervaringen van het Eurovisie Songfestival, heeft Shownieuws besloten om aan Douwe Bob te vragen wat hij er van vond. Heeft Douwe misschien negatieve ervaringen of herkent hij de kritiek? Het lijkt erop dat Douwe niet zoveel begrip toont voor de zangeres en reageert met: "Je bent jong en je wil wat, toch? Dat is wat wij doen. Je wilde het toch, weet je wel. Jij wilde daar zijn, ik wilde daar zijn. Dacht je dat het Songfestival helemaal chill zou worden? Nee, man. Superhectisch. Natuurlijk. Dat is het spel.” Douwe sluit zich niet aan bij de klachten van S10 en Joost. Voor Douwe was het: "Een van de leukste dingen die ik ooit heb gedaan in mijn hele leven. Het was een schooluitje.”