Zangeres S10 maakt ook melding van onveilige werksfeer Eurovisie Songfestival: ‘Heel onprofessioneel!’

BN'ers
door Nienke
woensdag, 22 mei 2024 om 11:30
realitynl 53
Het Eurovisie Songfestival maakt heel wat tongen los. Of dit nou gaat over de diskwalificatie van Joost Klein of de onveilige sfeer achter de schermen wat meerdere landen hebben ervaren. Het doet niet goed voor het imago van de zangcontest. S10 was de vertegenwoordiger van Nederland in 2022 en ook zij heeft nu officieel een melding gemaakt.
Het zijn rumoerige tijden voor het bestuur en organisatie van het Eurovisie Songfetsival. De ene melding van een onveilige werksfeer, volgt de andere en dit bij verschillende landen. Het lijkt erop dat artiesten niet meer bang zijn en meldingen durven te maken. S10 heeft Nederland in 2022 vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival en ook zij maakt na 2 jaar een melding. Maar waarvan? Ook S10 heeft de sfeer achter de schermen, ook als onveilig ervaren.

Onprofessioneel

S10 vertelde al eerder dat de sfeer achter de schermen niet te verdragen was. Aan de talkshow tafel van Jeroen & Sophie vertelde de zangeres dat veel mensen "heel onprofessioneel" omgingen met de situatie. S10 heeft aangegeven dat haar grenzen verre van werden gerespecteerd door de medewerkers: "Er zijn wel veel mensen over mijn grens heen gegaan, vooral in die backstage, waar het eigenlijk niet echt een prettige omgeving is voor artiesten." Een van de voorbeelden die S10 geeft, is het filmen van artiesten tijdens kwetsbare momenten, waarvan S10 het "prettig" zou vinden als dat zou veranderen.

Meerdere verhalen

Joost Klein, die Nederland had moeten vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival van 2024, werd gediskwalificeerd. Hij zou een 'dreigend gebaar' gemaakt hebben naar een cameravrouw. De Nederlandse songfestival-delegatie heeft in twee keer een melding gemaakt bij de organisatie van het Eurovisie Songfestival. Volgens de AVROTROS hing er een onveilige sfeer achter de schermen en vond er géén verbetering plaats na de eerste melding. Dit lijkt te overlappen met het verhaal van S10. Dat is niet het enige, landen als Ierland, Noorwegen, Zwitserland en Litouwen hebben inmiddels ook melding gemaakt van een onveilige sfeer. De organisatie van het Eurovisie Songfestival mag zich wel eventjes achter de oren krabben, of ze wel zo goed bezig zijn als dat het lijkt!