Joost Klein moet zich mogelijk melden bij de Zweedse rechtbank: 'Hij ontkent elk strafbaar feit'

BN'ers
door Nienke
vrijdag, 17 mei 2024 om 14:23
realitynl 42
Zojuist is het nieuws naar buiten gekomen dat Joost Klein ontkent dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten, tijdens het Eurovisie Songfestival. De advocaat van Joost Klein, deelt dit in een berichtgeving in de Zweedse media. Joost moet zich mogelijk in juni melden bij de Zweedse rechtbank.
Joost Klein mocht Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2024 in het Zweedse Malmö. Doordat Joost betrokken is geweest bij een incident met een cameravrouw, is hij volledig gediskwalificeerd. Dromen die in duigen vielen voor Joost, hij maakte geen kans meer om te winnen en mocht zelfs niet meer optreden. Sinds dat moment hebben we niets meer van Joost vernomen. De advocaat die Joost bij staat, genaamd Jan-Åke Fält, deelt voor het eerst het een en ander over de gebeurtenis in de Zweedse media.

Ontkennen

De advocaat heeft bekend gemaakt dat Joost de camera van een fotograaf heeft weggeduwd. Joost ontkent dan ook dat hij deze persoon zou hebben bedreigd. Volgens de advocaat is de politie nog druk met het onderzoek. "We hebben het dossier ontvangen en kunnen nu zelf nog getuigen aandragen voor verhoor. Of we dat doen, moet ik met mijn cliënt bespreken”, zegt Fält.

Zweedse rechtbank

Joost werd na het incident meteen gediskwalificeerd en er werd een onderzoek naar hem gestart. De EBU heeft de zaak uit handen gegeven aan de Zweedse politie. Er is volgens Fält een voorlopige procesdatum vastgesteld voor begin juni. "Maar het is nog allerminst zeker dat hij ook daadwerkelijk moet voorkomen”, zegt Fält. "Hij is nog niet officieel aangeklaagd. Die beslissing moet het Openbaar Ministerie nog nemen als het onderzoek volledig is afgerond.”

Verdriet 

Natuurlijk konden we al weten dat Joost erg verdrietig zou zijn vanwege het incident en alles wat eromheen heeft plaatsgevonden. Een Zweedse journalist publiceerde onlangs de reactie van Joost, waarbij hij meerdere malen zijn excuses heeft aangeboden. Ook de advocaat van Joost wil er iets over zeggen: "Hij voelt zich natuurlijk volledig radeloos door alles wat er is gebeurd. En terecht, want het is volledig uit zijn verband gerukt. Natuurlijk is hij verdrietig dat hij daardoor niet mocht meedoen aan het songfestival.” Dat gevoel is natuurlijk wel te begrijpen, hij heeft tenslotte een knaller van een hit te pakken met zijn 'Europapa'.