Geen Eurovisie Songfestival, dit weekend is Joost klein wèl aanwezig bij dit festival

BN'ers
door Nienke
donderdag, 16 mei 2024 om 10:17
realitynl 37
Het is nog geen week geleden, of het hartverscheurende nieuws over de diskwalificatie van Joost Klein kwam naar buiten. Hoewel de finale voor Joost, letterlijk voor zijn neus voorbij is gevlogen, heeft hij het er niet bij laten zitten. Zo is Joost (volgens de plannen) aankomend weekend te zien op dít festival!
Joost Klein zal zondag, aanwezig zijn bij het Freshtival Weekend in Enschede. Het optreden van Joost, zal naar verwachting gewoon doorgaan, dat laat de woordvoerder van het festival weten aan het ANP. "We zijn druk bezig om de show voor aanstaande zondag voor te bereiden", meldt de zegsman. "We verwachten spektakel en kunnen niet wachten tot het zover is." Dit zal het eerste optreden zijn voor Joost, na de diskwalificatie op het Eurovisie Songfestival. 

Intern onderzoek

De European Broadcasting Union (EBU), laat weten dat de beslissing om hem te diskwalificeren, na een 'grondig intern onderzoek' is ontstaan. Het onderzoek werd gesteund door het bestuur en het vaste adviesorgaan Eurovision Song Contest Reference Group. Volgens de EBU was het niet gepast om Joost mee te laten doen. "Gezien de omstandigheden en het feit dat de zaak van de politie binnenkort aan de officier van justitie wordt overhandigd". Maandag maakte de organisatie bekend dat ze nog steeds achter de beslissing staan. Met de reden: "Het gedrag van Joost was een duidelijke overtreding van de wedstrijdregels die zijn opgesteld om een veilige werkomgeving voor het personeel te waarborgen", schrijft de EBU.

Reactie Joost

De Zweedse kranten houden het onderzoek van Joost, goed in de gaten. Zo heeft de Zweedse journalist Torbjörn Ek, het een en ander losgelaten over de benauwde situatie waarin Joost zich verkeerde. Volgens de journalist, zou Joost oprechte spijt hebben van het incident. Joost zou: "Het spijt me, het spijt me," meerdere keren hebben herhaald. Het onderzoek over Joost is overhandigd aan de politie, mogelijk staat deze straf op hem te wachten. Inmiddels heeft de AVROTROS twee keer melding gedaan van een onveilige sfeer achter de schermen en vond er géén verbetering plaats na de eerste melding. Hopelijk zal hij wel aankomend weekend op het festival verschijnen, veel mensen die met smacht op zijn optreden zullen wachten!