Tim Hofman verontschuldigd zich over zijn gedrag: 'Slecht voorbeeld'

BN'ers
door Nienke
vrijdag, 28 juni 2024 om 9:00
realitynl
Tim Hofman is de laatste week erg veel in het nieuws geweest. Dit is gekomen naar aanleiding van zijn mediaoptreden in het programma BOOS, tegenover een speluitgever genaamd Bas. Kijkers van het programma vonden het gedrag én de houding van Tim, niet zoals het hoort. In de nieuwe aflevering van BOOS, reageert Tim op de situatie en zijn houding.
Hoewel de aflevering lijkt op een 'normale' aflevering, is dit in het beginstukje toch niet zo. Voordat de uitzending begint, spreekt Tim een stukje in over de situatie van de aflevering die vorige week werd uitgezonden. Tim neemt de tijd om de situatie uit te leggen en daarna zal de gebruikelijke aflevering vedergaan.

Reactie

Tim begint de video: "Wij hebben natuurlijk ook alle commotie gezien rondom de uitzending van vorige week. Nou, daar sluiten we onze oren en ogen uiteraard niet voor, dat lijkt me heel gezond. Dat kon ook niet anders, jullie waren in groten getale aanwezig in de comment secties, maar ook in de pers." Tim gaat verder over het gebruik van zijn toon tegenover de speluitgever: "Voor vragen is een tijd, een plek en een toon en dat heb ik in retroperspectief in deze niet goed gedaan. Jullie zeiden 'je was onsympathiek' en nog duizend dingen. Ik zeg: jullie hebben gelijk. Ik had er vast allerlei redenen voor alles tussen toe van omstandigheden, maar dat doet er niet toe."

Verontschuldiging

Tim vervolgt zijn verhaal met: "Ik had daar behoorlijk moeten zijn tegen Bas en dat was ik niet altijd in dat gesprek, in toon niet en in taalgebruik. Dat gaat ten koste van het verhaal en het is een slecht voorbeeld en het totaal onnodig. Dus: sorry daarvoor dat meen ik echt. Het was niet de bedoeling om iemand belachelijk te maken of een pestkop te zijn."

Vervolg

Na de verontschuldiging van Tim, gaat hij alsnog door met het uitleggen van de situatie. Waarom de zaken niet goed zijn verlopen volgens Tim. Mensen in de reacties spreken van schande: "I.p.v. 6 minuten uitleg waarom het zogenaamd gerechtvaardigd zou zijn en semi excuses aanbied voor de bühne, had het je gesierd contact met HEM op te nemen om je excuses aan te bieden." Tim sluit zijn excuses af met het volgende: "We hopen nu dat we dit op deze manier duidelijk uit hebben gelegd dan in de aflevering van vorige week. Onze excuses als we dat toen te onduidelijk hebben verteld. Nogmaals, ik zal zelf letten op de toon. Jullie kritiek is altijd welkom en het houdt mij scherp."