Johan Derksen doet een opmerkelijke onthulling: 'Klaar voor premierschap'

Entertainment
door Nienke
woensdag, 01 mei 2024 om 10:44
realitynl 53
We zijn inmiddels wel gewend van Johan Derksen dat hij het een en ander kan roepen. Vaak komen deze dingen dan ook in opspraak in de media, wat ook logisch is. Johan heeft zo nu, wéér iets aangekondigd wat erg opmerkelijk is.

Johan Derksen premier

In de laatste uitzending van Vandaag Inside hebben Wilfred Genee, Mart de Kruif, Johan Derksen, René van der Gijp en Valentijn Driessen het over de formatie van het kabinet. Dit is volkomen normaal, aangezien dit erg actueel is en van belang voor Nederland. Volgens hen duurt deze formatie wel héél lang, dus Johan komt met een ander idee.
Wilfred vraagt aan Mart, oud-commandant, of hij geen premier zou willen worden. Mart is zeker van zijn zaak. "Nee, ik kan dat niet. Veel te weinig geduld." Johan twijfelt geen moment en neemt het woord rap over. Johan ziet het wel zitten om de nieuwe Mark Rutte te zijn. “Ik ben er klaar voor", aldus Johan. Nederland zal er in ieder geval minder klaar voor zijn. “Dat groot nieuws”, zegt Valentijn Driessen. Wilfred ziet het ook wel voor zich, en natuurlijk de krantenkoppen en citeert: “Johan Derksen klaar voor het premierschap." 

Ophef

Johan komt wel vaker in het nieuws met dingen die hij zegt en doet, of juist niet. Zo moeten alle medewerkers van Talpa een gedragscursus doen ontremd respectvol gedrag op de werkvloer. Johan is het hier niet mee eens en zal deze ook zeker niet doen. Als medewerkers dit vóór 12 april niet hebben afgerond, volgt er een schorsing. Het ziet er niet daaruit dat Johan is geschorst, omdat hij nog op televisie verschijnt. Zou hij dan tóch de cursus succesvol hebben afgerond? Inmiddels is er ook aangifte tegen Johan gedaan en zal later blijken hoe dit zal verlopen. Ondanks alles, heeft Johan ook een trouwe achterban die hem steunt, wat er ook gebeurd.