Vader Thijs Römer deelt ervaring van bezoek in de gevangenis: 'Verschrikkelijk'

Entertainment
door Nienke
vrijdag, 26 april 2024 om 14:35
realitynl 33
Thijs Römer heeft een maand een celstraf moeten uitzitten en inmiddels is hij weer thuis teruggekeerd. Zijn vader, Peter Römer, heeft gereageerd op het feit dat hij weer vrij is en hoe het in de gevangenis is geweest. Hij reageert opgelucht en laat het weten hoe dat was.

Thijs Römer gevangenis

Thijs Römer heeft in de gevangenis in Middelburg gezeten en inmiddels is hij vrij en kan hij weer naar huis. Zijn vader is in de tijd dat hij in de gevangenis zat, bij hem op bezoek geweest en heeft daar het een en ander over te zeggen. Hij hoopte ook dat Thijs na zijn vrijlating weer gewoon normaal door het leven zou kunnen gaan.

'Heel speciaal'

"Ik ben bij hem op bezoek geweest", vertelt Peter. "Dat was halverwege de celstraf. Dat was voor ons allebei heel speciaal, maar ook dubbel." De vader van Thijs geeft aan dat hij het heel fijn vond om zijn zoon weer te zien, maar dat dit natuurlijk de setting is waar je het liefst je kind niet in ziet zitten. "Dat is verschrikkelijk om te zien, hoe je kind vastzit."

Eigen kamer

Toen de vader op bezoek kwam, kregen ze gelukkig een eigen kamer, zo vertelt Peter hierover: "Tijdens ons bezoek zat er geen glas tussen ons, en we hoefden dus ook niet via een telefoon te communiceren," gaat Peter verder. "We zaten gelukkig in een eigen kamer waar we vrijuit met elkaar konden praten. Dat was fijn."

Taakstraf

Thijs kreeg eigenlijk drie maanden celstraf, waarvan twee voorwaardelijk. Hij heeft nu een maand gezeten, dat betekent dat hij nu op vrije voeten is. Hij kreeg een maximale taakstraf van 240 uur die hij nog wel moet voltooien. Als hij dit heeft gedaan, moet Thijs zich ook laten behandelen bij een instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Hij wilde eerst in hoger beroep gaan, maar dit heeft hij weer ingetrokken uit respect van zijn slachtoffers. Zo is een slachtoffer opgenomen geweest in een kliniek omdat ze suïcidaal werd.