Jeroen Rietbergen niet meer vervolgd voor verkrachting: 'Slachtoffer is onnodig beschadigd'

BN'ers
door Nienke
woensdag, 29 mei 2024 om 15:07
realitynl 84
Het nieuws over de misstanden rondom The Voice of Holland is ons natuurlijk allemaal niet ontgaan. Zo kwamen Marco Borsato, Ali B, Jeroen Rietbergen en een regisseur in verschillende rechtszaken terecht. Vandaag is er belangrijke informatie gedeeld over de zaak van Jeroen Rietbergen.
Jeroen Rietbergen zal toch niet worden vervolgd voor de verkrachting van ex-deelneemster Nienke Wijnhoven. Zo zou er te weinig bewijs zijn om Jeroen te kunnen vervolgen. Met als gevolg dat de zaak alsnog wordt geseponeerd en dit is een grote tegenslag voor het slachtoffer.

Beschadiging

Het nieuws komt voor Nienke als een klap in het gezicht en haar advocaat Sébas Diekstra is erg teleurgesteld. Zo geeft advocaat Diekstra het volgende aan: "Ze hebben haar onnodig beschadigd." Nienke heeft inmiddels uitleg gekregen van het Openbaar Ministerie voor het besluit om te seponeren. Volgens het OM was de verklaring van Nienke overtuigend genoeg. Jeroen beriep zich uiteindelijk bij de rechter-commissaris op zijn zwijgrecht, waardoor ze hem gingen vervolgen. Tijdens het onderzoek, werd er onvoldoende steunbewijs gevonden om te kunnen bewijzen dat er sprake is geweest van dwang.

Tegenslag

Dat Jeroen niet vervolgt, zal worden, is voor Nienke een tegenslag. Hoewel er 19 vrouwen in het programma, hebben toegegeven dat Jeroen hun hebben geïntimideerd, is er geen aangifte gedaan. Jeroen heeft eerder toegegeven dat hij soms wel te ver is gegaan, maar hij heeft altijd ontkent dat hij strafbare feiten heeft gepleegd. Nienke was de enige van de 19 vrouwen die naar de politie is gestapt.

Vervolgen

Jeroen is na regisseur Martijn Nieman, de tweede die niet vervolgt zal worden door de gebeurtenissen rondom The Voice. Tegen die regisseur lagen er twee aangiften, maar ook bij hem was er te weinig bewijs. Het is voor nu afwachten hoe de zaak tegen Ali B zal verlopen en die van Marco Borsato. Er loopt een zaak tegen Marco, los van The Voice, omdat hij een jong meisje zou hebben betast. De andere aangifte tegen Marco, die wèl met The Voice te maken zou hebben, is ook geseponeerd.