Peter Gillis verdient inmiddels geld op een andere manier: 'Miljoenen euro's met het huisvesten van asielzoekers'

BN'ers
door Nienke
woensdag, 19 juni 2024 om 12:00
peter gillis
Peter Gillis heeft voornamelijk zijn inkomen te danken aan de goedlopende vakantieparken die op zijn naam staan. In Nederland heeft hij deze niet meer, maar gelukkig nog wel in België. Al lijkt er niet veel animo te zijn voor vakantiegangers, maar wel voor een heel andere doelgroep.
Hoewel Peter Gillis in Nederland als een beruchte crimineel wordt beschreven, is hij in België een rijke vakantieparken-baas. Peter verdient alleen niet het geld met vakantiegangers, maar met hele andere zaken. Peter heeft namelijk zijn vakantieparken opengesteld voor de opvang van asielzoekers. Dan denk je, wat gaat er mis? Nou, deze opvang is peperduur!

Verdiensten

Peter heeft zijn pijlen op dit moment op onze onderburen gericht, in Nederland heeft hij namelijk verschillende rechtszaken aan zijn broek hangen. Peter is weer helemaal in zijn element, met zijn vakantieparken in België. Alleen lijkt hij bijna geen omzet te draaien met vakantiegangers. Volgens De Telegraaf draaien zijn campings Hengelhof en Blauwe Meer, al jaren rond een miljoen euro verlies! Als dit langer zo door gaat, zal hij zijn Rolls Royces moeten verkopen!

Asielzoekerscentrum

Van al die campings die verlies draaien, is er één camping een uitzondering: camping Parelstrand. Volgens de laatste jaarrekening is er een omzet van 3,38 miljoen euro winst gedraaid! Voorheen draaide deze camping ook verlies, tot een verandering in 2016. In dat jaar stonden de cijfers ineens 580.000 euro in het groen. Dat is natuurlijk nogal een verandering, maar hoe kan dat ineens? De camping werd dat jaar gebruikt als een asielzoekerscentrum. In 2017 was dit niet het geval en dat is ook weer te zien aan de cijfers: deze stonden namelijk weer in het rood. “Maar tussen eind 2018 en augustus 2020 overnachtten er weer asielzoekers. In 2019 en 2020 samen maakte Parelstrand meer dan 7 miljoen euro winst”, is er te lezen volgens De Telegraaf. 

Winst

Het begint er op te lijken dat Petertje meer winst weet te behalen door middel van het asielzoekerscentrum, dan van zijn 'eigen' campings. Fedasil is bij onze zuiderburen verantwoordelijk voor de opvang van asielzoekers. Het opvangcentrum was namelijk ‘het grootste, maar ook het duurste om uit te baten’. Eind 2021 klopte Fedasil toch weer aan: niemand anders wilde of kon de asielzoekers herbergen. Dit kwam voor Peter maar al te goed uit!