Weten we volgende week meer over het onderzoek van het Eurovisie Songfestival?

BN'ers
door Nienke
maandag, 01 juli 2024 om 11:15
realitynl 3
Het is een heel drama; alle ontwikkelingen rondom het Eurovisie Songfestival dat in Malmö heeft mogen plaatsvinden. Er is een onderzoek gestart naar de werksfeer achter de schermen, deze zullen wellicht volgende week bekend gemaakt worden...
Het Eurovisie Songfestival van 2024, was er eentje om nooit meer te vergeten! En of het op een positieve manier is? Dat is natuurlijk te betwijfelen! Meerdere artiesten, waaronder Joost Klein, hebben aangegeven dat de werksfeer achter de schermen, niet was zoals gewenst. Inmiddels is hier een onderzoek naar gestart en zullen de resultaten sneller komen dan gedacht.

Onderzoek

De European Broadcasting Union (EBU) komt volgende week met het rapport van het onafhankelijke onderzoek naar het Eurovisiesongfestival. Dit vermeldt de Zwitserse krant 'Blick'. De organisatie heeft onderzoek laten doen na de klachten die zijn gekomen over de werksfeer dat achter het feest schuilgaat. Veel deelnemers waren erg kritisch over de werksfeer, waaronder Joost Klein én de Zwitserse winnaar Nemo. Zij zouden het feest 'heel intens' hebben ervaren. Ook kreeg de EBU op de diskwalificatie van de Nederlandse Joost Klein na een incident met een cameravrouw.

Meedoen

Of Nederland zich volgend jaar weer zou kwalificeren? Dat is nog onzeker. De AVROTROS heeft een statement naar buiten gebracht, maar dat dit afhankelijk is van de uitslag van het onderzoek. "Tot het moment dat AVROTROS vertrouwen heeft dat structurele aanpassingen genomen worden om de artiesten en hun muzikale boodschap weer centraal te stellen, houden we deelname aan het Songfestival in beraad", aldus de omroep. Joost Klein ziet zichzelf wèl op het Eurovisie Songfestival van 2025 staan!

Incident

Het onderzoek, wat betreft het incident van Joost Klein, is nog in volle gang. Tot op de dag van vandaag weten we nog steeds niet wat er precies heeft plaatsgevonden. Het is dan ook de vraag of we daar ooit achter zullen komen. Er zou een incident hebben plaatsgevonden tussen Joost en een cameravrouw. De cameravrouw zou tegen de wil van Joost in, tóch gefilmd. Het onderzoek naar het incident is overgedragen aan de politie van Zwitserland.