Schokkende onthulling over het incident van Joost Klein: ‘Cameravrouw was wèl gewond!’

BN'ers
door Nienke
woensdag, 29 mei 2024 om 10:30
realitynl 80
Joost Klein zou Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival van 2024. Het nieuws is destijds naar buitengekomen dat Joost is gediskwalificeerd vanwege een incident met een cameravrouw. Er lijkt meer informatie naar buiten gebracht te zijn door verschillende Zweede bronnen. Dit is momenteel de situatie.
Hoewel het Joost zijn droom was om op het Eurovisie Songfestival te staan, is dit voor hem in duigen gevallen. Het is allemaal begonnen bij het feit dat Joost niet mee mocht doen met de finale. En waarom? Nou, er werd nieuws naar buiten gebracht dat Joost een incident zou hebben gehad met een cameravrouw. De organisatie van het Eurovisie Songfestival heeft de zaak overgedragen naar de politie van Zweden. Naar verwachting wordt Joost in juni verwacht bij een rechtszaak in Zweden.

Gewond

Volgens Zweedse bronnen is er zeker sprake van een incident. Zo wordt er op een Zweedse website het een en ander geschreven over hoe het incident heeft plaatsgevonden. Iemand schrijft dat de cameravrouw met een steadycam filmde. Toen Joost een dreigende beweging maakte, zou de vrouw zijn geschrokken en haar evenwicht hebben verloren. Ze zou gestruikeld zijn en zich hebben verwond aan de kapotte lens van de camera. "Daarom zei Joost twee keer ‘het spijt me”’, schrijft de bron. Volgens de bron heeft Joost de cameravrouw niet fysiek aan geraakt, maar ze is uiteindelijk wel gewond geraakt. Ook geeft de bron aan dat de cameravrouw als back-up was ingezet en niet gewend was om op zo’n groot live-evenement te staan. Al klinkt dit wel een beetje als een slecht excuus.

Onveilig

De AVROTROS heeft, namens Joost, twee keer een melding gemaakt van een onveilige sfeer achter de schermen. Na de eerste melding zou de sfeer onveranderd zijn. Het incident heeft plaatsgevonden na de eerste melding, nadat de cameravrouw zich niet aan de afspraken zou hebben gehouden. Joost is niet de enige die spreekt van een onveilige sfeer achter de schermen. Meerdere landen zoals Ierland, Noorwegen, Zwitserland en Litouwen hebben ook een melding gemaakt.

Afwachten

Joost betreurd het incident en was zichtbaar geëmotioneerd door de diskwalificatie. Hij blijft niet stilzitten, zijn 'Europapa' is nu een wereldwijde hit en zo heeft hij zelfs shows in Canada. Het is voor nu afwachten hoe het onderzoek zich verder zal ontwikkelen.