Joost Klein haalt uit naar Eurovisie Songfestival tijdens een show in Vancouver

BN'ers
door Nienke
maandag, 27 mei 2024 om 15:00
realitynl 72
Na de diskwalificatie van Joost, is hij niet alleen in Nederland erg bekend geworden, maar ook internationaal. Joost heeft momenteel shows over de hele wereld en dit weekend zelfs in Canada. In zijn optreden heeft Joost iets opmerkelijks gezegd en dit is wat we er erover weten.
Over de diskwalificatie van Joost op het Eurovisie Songfestival zijn de meningen verdeeld. Sinds dat het nieuws bekend is geworden dat Joost de finale niet mocht optreden, zijn mensen hem massaal gaan volgen en zijn muziek gaan streamen. Met als gevolg dat hij zelfs mocht optreden op een festival in Vancouver in Canada. Op dit festival heeft Joost iets opmerkelijks gezegd, zo heeft hij tijdens de show "f*ck Eurovision" geroepen. We weten niet of dit gevolgen zou kunnen hebben voor het onderzoek wat nu gaande is. Naar verwachting zal Joost in juni voor de rechter in Zweden verschijnen.

Niet de eerste keer

Het is voor Joost niet de eerste keer dat hij tijdens een concert of optreden zijn mening laat doorschemeren over het Eurovisie Songfestival. Afgelopen week was Joost aanwezig bij een festival in Enschede. Daar zei hij het volgende: "Ik weet dat iedereen wacht tot ik iets ga zeggen, maar ik zeg alleen liefde." Ook postte Joost een boodschap op Instagram met "Love always wins".

Onderzoek

Joost zou gediskwalificeerd zijn vanwege een incident dat heeft plaatsgevonden met een cameravrouw. Het is inmiddels wel duidelijk hoe Joost over de situatie denkt. Er is tot op heden, nog steeds geen duidelijke uitspraak gedaan over wat er is gebeurd. De politie in Zweden heeft het onderzoek naar Joost, van de EBU overgenomen. Inmiddels hint Joost op een volgende deelname aan het Eurovisie Songfestival in 2025. Wij zijn benieuwd hoe de toekomst er voor Joost uit zou komen zien. Voor nu ziet het er rooskleurig uit: Het nummer 'Europapa' staat op Spotify al twee weken bij de honderd best beluisterde liedjes wereldwijd.