Zullen we Joost Klein op het Eurovisie Songfestival in 2025 zien?

BN'ers
door Nienke
vrijdag, 17 mei 2024 om 11:00
realitynl 41
De diskwalificatie voor de finale op het Eurovisie Songfestival, kwam voor Joost Klein als een dreun. Hij zal het er niet bij laten zitten! Zo gaat Joost dit weekend alweer optreden. Maar hoe zit het met de deelname voor volgend jaar?
Joost Klein gaat vooral door met het maken van muziek. Hierdoor vergroot hij de kans voor eventuele deelname aan het Eurovisie Songfestival voor volgend jaar. Het is nog niet duidelijk of Nederland, volgend jaar, überhaupt mee zal doen. Er zijn namelijk heel wat dingen voorgevallen, wat betreft de organisatie van de zangcontest. Het zou zomaar kunnen dat Joost het wel ziet zitten om te herkansen.

Petities

Dat de achterban van Joost verwacht dat hij weer op het Eurovisie Songfestival van 2025 zal verschijnen. Zo zijn er petities voor een herkansing van Joost, meer dan duizenden keren ondertekend. Op de middag voor de finale van het evenement was er ook al een petitie om Joost in de avond alsnog op te laten treden, die werd toen meer dan 100.000 keer ondertekend. Dit zegt natuurlijk veel over de grote groep van fans van Joost.

Onderzoek

De European Broadcasting Union (EBU) heeft geen spijt van het statement over de diskwalificatie van Joost. Zo zou Joost zich niet aan de wedstrijdregels hebben gehouden en is zijn gedrag een duidelijke overtreding. De diskwalificatie van Joost is een gevolg van de mogelijkheid om een veilige werkomgeving te creëren voor het personeel. Het onderzoek is overhandigd aan de officier van justitie. Geruchten gaan dat de kans aanwezig is dat Joost deze straf krijgt.

Meldingen

De Nederlandse songfestival-delegatie heeft in totaal twee keer een melding gemaakt bij de organisatie van het Eurovisie Songfestival. Volgens de AvroTros is er een onveilige sfeer achter de schermen en heeft er uiteindelijk géén verbetering plaatsgevonden na de eerste melding. Nederland is niet het enige land die een melding heeft gedaan, zo zijn er ook andere landen die zich niet prettig hebben gevoeld, waaronder Ierland, Noorwegen, Zwitserland en Litouwen. Deze landen waren niet tevreden over de sfeer. S10 heeft in 2022 voor Nederland mogen optreden op het Eurovisie Songfestival, en ook zij geeft aan dat het personeel over haar grenzen zijn gegaan.