Joost Klein de nieuwe kandidaat voor het Eurovisie Songfestival 2025?

BN'ers
door Nienke
maandag, 24 juni 2024 om 10:00
realitynl 17
Hoewel de geruchten al langer een ronde deden, komen er nu ook bepaalde geluiden vanaf Joost Klein. Een eventuele deelname aan het Eurovisie Songfestival in 2025, zou het? Als de keuze aan Joost had gelegen, dan zeker wel! Zo heeft Joost een opmerking gemaakt op Pinkpop over zijn deelname en heeft hij inmiddels iets aangepast op zijn Instagram-account...
Joost Klein, droom groot is het motto van Joost. Hij heeft jaren mogen dromen over een deelname aan het Eurovisie Songfestival. In 2024 was het dan eindelijk zover... Joost kreeg de mogelijkheid om Nederland te vertegenwoordigen! Hoewel de optredens van Joost een groot spektakel had moeten zijn, liep dit als een nachtmerrie af. Joost mocht niet meer meedoen aan de finale, tot groot verdriet voor hemzelf, fans en natuurlijk heel Nederland. Hoewel er eerder geruchten gingen dat Joost wel mee zou willen doen bij de volgende editie, deelt hij opmerkelijke informatie.

Hints

Toen Joost zijn optreden begon op Pinkpop, was er op het enorme scherm bij het podium de volgende tekst geschreven: ‘Joost Klein 2025’. Het Songfestival-nummer 'Europapa' was er dan ook als eerst te horen. Joost was niet alleen, zo was Appie Musa, die verkleed was als blauwe vogel, ook van de partij. Het optreden van Joost was een groot feest, met een menigte die alle songteksten mee wisten te zingen. Joost eindigde zijn optreden met veelzeggende woorden: "Why the f*ck not 2025?” Deze uitspraak geeft natuurlijk veel hoop aan zijn fans en dan is dit niet eens het enige. Gisteren liet Joost weten dat hij het serieus meent. Zijn bio op Instagram heeft hij aangepast naar ‘Eurovision 2025’.
Bron: Instagram @Joostklein
Bron: Instagram @Joostklein

Deelname

Of Nederland volgend jaar mee zal doen aan het muziek-spektakel, is nog niet zeker. Dit heeft de AVROTROS laten weten in een statement, die ze vorige maand naar buiten hebben gebracht. "Tot het moment dat AVROTROS vertrouwen heeft dat structurele aanpassingen genomen worden om de artiesten en hun muzikale boodschap weer centraal te stellen, houden we deelname aan het songfestival in beraad.” Over de verdere ontwikkelingen van het incident dat heeft plaatsgevonden, is nog geen informatie naar buiten gebracht. Mocht Joost volgend jaar weer mee mogen doen in Zwitserland, dan zal er wel een nieuw nummer gemaakt moeten worden. Artiesten mogen niet twee keer meedoen met hetzelfde nummer! Tot die tijd, zullen we moeten wachten hoe de ontwikkelingen verder zullen verlopen.