Caroline van Eeden over familie Meiland: 'Ze is een duivel'

Entertainment
vrijdag, 29 december 2023 om 13:25
ontwerp zonder titel 2023 12 29t105844775
Voormalige huisvriendin van de Meiland-familie, Caroline van Eeden, heeft deze week stevige kritiek geuit op de familie. In haar boek, dat eerder dit jaar werd uitgebracht en haar tijd met de Meilandjes belicht, onthult ze onder andere wie ze beschouwt als het meest problematische familielid van het stel.

Ergste familielid

" Ik vind haar een duivel ", aldus Caroline van Eeden in weekblad Party over Maxime Meiland op de vraag wie zij het ergste familielid vindt. " Zij heeft haar moeder zover gekregen dat ze zijn begonnen met mij eruit te werken. Ze heeft de boel opgestookt. Erica is van nature niet zo. Ik heb haar leren kennen als een pittige tante, maar wel een eerlijke vrouw. Maar Erica Meiland heb ik per dag ook zien veranderen. Zij is net als Maxime. Door de roem, de aandacht. "
In haar boek haalde de voormalige hartsvriendin van Martien Meiland flink uit naar hem. Ze werkten samen in een modezaak, en volgens haar verliep dat niet altijd even gezellig. " Martien maakte heel vaak achter de rug van klanten om braakneigingen. Hij kon heel vals zijn ",

Slechte kant

Caroline beweert dat de familie Meiland zich van hun slechtste kant liet zien toen het misging met huishoudster
Amanda in hun Franse chateau. Amanda was via een uitzendbureau ingehuurd. Martien legde destijds in de soap uit dat Amanda als een soort engel was neergedaald op het chateau, waar ze vier uur per dag stond te strijken. Martien gaf aan dat hij heel blij was met de komst van Amanda. " Zij vindt het heel leuk, relaxed. Om elf uur een kopje koffie en twee suikerklontjes voor Amanda. Ja, het is echt ontzettend geweldig. "
Dan gebeurt er iets vreselijks. Martien zei toendertijd: “ Ja, het is vandaag een hele slechte ochtend geweest. Ik werd gebeld door een Frans nummer en toen was het onze Amanda, de vrouw die voor ons strijkt. Die zegt: ‘Erica, Erica, ici, ici.’ Ik dacht: wat is er?! Voordat ik Erica ga roepen, loop ik er wel heen.”
Zo ging Martien verder: “ Ik kom hier en ze ligt helemaal met die beentjes en het hoofd helemaal zo. Ik denk: wat is dit, ze is gevallen. Allemaal water om zich heen. Toen ging ze overgeven en spugen, maar op d’r rug, dus ze stikte bijna. Het was zó vreselijk om te zien .”