Katja Schuurman

Katja Schuurman is geboren op Curaçao en opgegroeid in Bunnik op 19 februari 1975. Mensen kunnen Katja kennen als een Nederlands actrice, model, zangeres én presentatrice.

Katja Schuurman

Katja Schuurman is zeker geen onbekende in het Nederlandse medialandschap. Katja werd vooral bekend door haar rol als Jessica in de populaire soap Goede tijden, slechte tijden. Van het spelen in films en series tot het maken van muziek dat maakt Katja een veelzijdige vrouw. Na een aantal keren geen goed einde te hebben gehad bij haar relaties, gaat ze momenteel als happy single door het leven. Uit haar vorige relaties met Thijs Römer en Freek van Noortwijk heeft ze twee kinderen overgehouden. De namen Katja’s lieve kinderen zijn Sammie en Coco.

Vermogen

Tot 2018 verdiende de presentatrice bij de publieke omroep volgens De Telegraaf net onder de balkenendenorm, wat neerkwam op ongeveer 180.000 euro per jaar. In het najaar van 2018, begon Katja te werken voor RTL 4 en verdiende ze een aanzienlijk salaris van minstens vier ton. Bij RTL 4 presenteerde Katja verschillende programma's en in 2021 keerde ze terug naar de NPO. Het is niet bekend welk salaris Katja heeft ontvangen. Katja werkt ook samen met het modebedrijf POM Amsterdam. Met bijna een half miljoen volgers op Instagram zal de presentatrice zeker niet kosteloos haar naam en uitstraling verbinden aan haar kledinglijn 'POM by Katja'. Dit alleen al levert een aanzienlijk vermogen, het is alleen al een schatting die aardig op kan lopen.

Woning

Katja heeft helemaal haar plekje gevonden in het rustige Uitdam. Uitdam is een dorpje gegrensd aan het IJsselmeer waar ze ontzettend veel ruimte heeft. Katja kocht samen met haar ex Thijs Römer dit optrekje in 2007 voor een bedrag van 1,1 miljoen euro en lieten er een hypotheek op vestigen van 1 miljoen euro. Uiteindelijk toen de twee uit elkaar zijn gegaan en heeft Katja, Thijs uitgekocht.

Partner

Katja heeft heel wat exen op haar lijstje staan, wat komt door haar carrière wat zich vooral heeft afgespeeld op de set. Veel van haar toenmalige vriendjes heeft ze daar leren kennen, zo ook de man met wie ze haar eerste kindje heeft gekregen. Katja en Thijs Römer waren tussen 2006 en 2015 met elkaar getrouwd. Zo hebben ze samen een dochter genaamd Sammie gekregen. Van 2015 tot 2021 heeft Katja een relatie gehad met de veertien jaar jongere chef-kok Freek van Noortwijk. Samen hebben zij ook een dochter genaamd Coco. De levens van Katja en Freek waren te verschillend en daar kwamen ze later achter. Katja geeft aan dat er wel mannen in haar leven mogen zijn, maar dat ze niet op zoek is naar een relatie.

Vroeger

Katja zat vroeger op het Montessori Lyceum Herman Jordan in Zeist, waar ze haar eerste ervaring opdeed met televisie. Na het behalen van haar vwo-diploma speelde Katja verschillende rollen voor televisieseries. Zo heeft Katja vijf jaar in de soap Goede tijden, Slechte tijden gespeeld. Ze vormde met GTST-collega's een meidengroep genaamd Linda, Roos & Jessica. Hiermee maakte ze in 1995 een nummer 1-hit met Ademnood. Hierna is Katja niet meer uit de Nederlandse showbizz verdwenen!