Matthijs van Nieuwkerk

Matthijs van Nieuwkerk is geboren in Amsterdam op 8 september 1960. Matthijs is een Nederlandse televisiepresentator en voormalig journalist.

Matthijs van Nieuwkerk

Matthijs van Nieuwkerk is al zo'n twintig jaar te zien op de Nederlandse televisie. Zo draait hij al heel wat jaren mee in de mediawereld en was hij jarenlang de presentator van De Wereld Draait Door. In november 2022 is er een artikel van De Volkskrant verschenen over de sociale onveiligheid voor medewerkers van het programma DWDD waarbinnen Matthijs een sleutelrol zou hebben gespeeld. Momenteel is Matthijs uit de media verdwenen.

Vermogen

In 2015 schreef Quote een artikel over het salaris van de voormalige talkshowhost. Ze lieten weten dat de Vara hem een flinke som geld gaf van € 493.420 voor het presenteren van De Wereld Draait Door en nog wat andere optredens. Dit zou allemaal ruim boven de Balkenendenorm zijn. Heel Nederland was verontwaardigd, ook al was het programma ontzettend succesvol. Met meer dan € 500.000 per jaar heeft hij zeker goed verdiend. Zijn toekomst op televisie is onzeker, maar Matthijs heeft al genoeg binnen gehaald. Ondanks dat hij in het verleden meerdere miljoenencontracten heeft afgewezen, wordt zijn vermogen geschat op rond de € 3 miljoen. Dat is een mooi bedrag voor alle ophef die er rondom Matthijs is geweest.

Woning

Matthijs van Nieuwkerk en zijn verloofde Martha Riemsma zijn op eigen gelegenheid vertrokken naar Frankrijk, een land waar de presentator graag vertoeft. Tijdens zijn verblijf daar kwam hij recentelijk in het geheim terug naar Nederland. Zo heeft Matthijs onlangs voor 1.105.000 euro een fraaie dubbele bovenwoning in Den Haag gekocht. Voor die aankoop is geen hypotheek afgesloten.

Partner

Matthijs is sinds 1986 tot 2022 getrouwd met Karin van Munster en kregen twee kinderen, genaamd Jet en Kees. Na zijn scheiding zou Matthijs opnieuw het geluk gevonden hebben in de liefde. Dit zou met voormalig Tubantia-hoofdredacteur Martha Riemsma. Er gaan geruchten rond dat Matthijs zal trouwen met Martha. Verder is dit nog niet bevestigt door de twee.

Vroeger

Matthijs van Nieuwkerk begon vroeger zijn journalistieke carrière bij de avondkrant van Het Parool waarbij hij vooral mensen in de sport interviewde. Later ging hij voornamelijk schrijvers interviewen om de literatuur pagina te vernieuwen. In 2003 ging Matthijs, in plaats van achter de schermen, voor de schermen werken! In 2005 is Matthijs begonnen met het presenteren van De Wereld Draait Door, de meeste mensen zullen hem hier ook van kennen. In 2007 won hij met DWDD de Gouden Televizier-Ring.