Dit is het geheime talent van Wendy van Dijk: 'Wilde een carrière nastreven'

Entertainment
door Lois
zaterdag, 10 februari 2024 om 10:28
wendy van dijk talent
Wendy van Dijk is een bekende Nederlandse presentatrice en actrice. Die al op twaalfjarige leeftijd haar televisiedebuut maakte. Dat deed ze bij het programma Zoethout van de AVRO. Maar Wendy heeft voor haar televisiedebuut een ander talent ontwikkeld...

Wendy van Dijk

Wendy van Dijk is een bekende Nederlandse presentatrice en actrice, die vooral bekend is van haar typetje Ushi en haar rol in Moordvrouw. In 2003 verwelkomde ze samen met zanger Xander de Buisonjé hun zoon Sem van Dijk, die inmiddels ook heel bekend is. Tijdens de zwangerschap had het showbizzkoppel hun relatie verbroken, maar toch beleefden ze de geboorte van hun kind samen. In 2010 werd Wendy nogmaals moeder. Dochter Lizzy werd geboren uit haar (huidige) relatie met programmadirecteur Erland Galjaard, met wie ze in 2014 is getrouwd.
Voor haar tv-collega’s is het momenteel het fluistergesprek van de dag: halen Wendy en Erland überhaupt hun tienjarig huwelijksjubileum? En wanneer zullen Wendy en Erland hun verwachte huwelijksbreuk naar buiten brengen? De stilte voorspelt weinig goeds... Nog altijd hullen Wendy van Dijk en Erland Galjaard zich in stilzwijgen over de status van hun huwelijk .

Televisie- en acteerwerk on-hold

Wendy van Dijk heeft haar werkzaamheden tijdelijk neergelegd vanwege de gezondheid van dochter Lizzy. Het 13-jarige meisje heeft een zeldzame ziekte in haar bloed en is daardoor extra kwetsbaar, bevestigt de presentatrice aan het ANP na berichtgeving hierover van 'Shownieuws'.
De ziekte van Lizzy betekent voor Wendy na drastisch teruggelopen kijkcijfers een zoveelste tegenslag. Zoals Story meermaals berichtte, hangt er een waas van geheimzinnigheid om Wendy’s huwelijk met Erland Galjaard, die vorig jaar op eigen naam een luxe appartement in Rotterdam kocht
, en ook niet meer met zijn postadres in hun kennelijk voormalige echtelijke woning in Nigtevecht staat ingeschreven. Wel zouden ze de jaarwisseling als samengesteld gezin hebben doorgebracht; ook de zoon van Wendy, Sem, die ze kreeg met Xander de Buisonjé, was daarbij aanwezig.

Wendy's geheime talent

Al op twaalfjarige leeftijd maakte Wendy van Dijk haar televisiedebuut. Dat deed ze bij het programma Zoethout van de AVRO. Ook in het programma Wat jij niet ziet was Wendy te zien. Maar wist je dat ze ook heel erg goed kan dansen? Ze besloot een danscarrière na te streven en volgde een opleiding aan de dansschool van Barry Stevens, die ze in korte tijd afrondde. Aansluitend danste ze onder meer in een show van Lee Towers en reisde ze als danseres drie jaar rond met de André van Duin Revue. Halverwege de jaren 90 was ze weer op televisie te zien.