Tineke Schouten onthult emotionele afscheid van haar partner Hans

Entertainment
door Indy
dinsdag, 03 oktober 2023 om 15:17
man tineke schouten overleden hans bruyanszki
Tineke Schouten blikt in de Telegraaf terug op de laatste momenten die ze met haar man Hans Brunyanszki heeft beleefd. Hans overleed vorige maand op 79-jarige leeftijd in het bijzijn van Tineke.

Gezondheidsproblemen

Hans kampte al lange tijd met gezondheidsproblemen. Zo leed hij aan COPD, hart- en nierfalen en suikerziekte. In 2021 liet hij zijn been amputeren als gevolg van zijn suikerziekte. “Het kon niet langer meer” , vertelde hij destijds aan Privé . “Een amputatie was onvermijdelijk. Mijn aderen waren verstopt geraakt, waardoor de wonden aan mijn voet niet meer genazen.”
Op 6 september ging het écht mis. Hans overleed op 79-jarige leeftijd in het bijzijn van Tineke. "De avond vóór zijn overlijden hebben we voor het slapengaan nog gezellig met elkaar gepraat en de dag doorgenomen. De volgende ochtend maakte ik hem wakker. Hij veerde even op en het zag ernaar uit dat hij ging doen wat hij altijd deed: douchen en koffiezetten. Maar binnen drie minuten was hij dood."
Volgens Tineke is het goed dat Hans eindelijk zijn rust heeft gevonden. "Hij is jarenlang ziek geweest. Hoe vaak ik in paniek al niet 112 heb gebeld. Dan was er weer een bekkenbreuk, hartproblemen of was zijn bloedsuiker te laag. Nu hij vredig in zijn eigen bed lag, was ik niet in paniek en greep ik ook niet naar de telefoon om een ambulance te bellen."

Dankbaar

Na zijn overlijden is Hans thuis opgebaard. Volgens Tineke lag hij er prachtig bij met zijn gebruinde hoofd. Ze is dankbaar voor de 45 jaren die ze samen hebben gedeeld. "Met mooie kinderen en kleinkinderen. Dus ik tel mijn zegeningen.”
De comédienne focust zich momenteel volop op haar nieuwe theatershow. Hans had het volgens Tineke niet anders gewild. "Hij heeft mij meerdere malen gezegd dat ik gewoon door moet gaan met mijn werk, dus dat doe ik ook maar. Natuurlijk ben ik verdrietig om zijn heengaan, maar door het maken van een nieuwe voorstelling heb ik wat afleiding. Met de hele dag treuren haal ik ’m toch niet terug."
Voor Tineke is Hans tóch altijd een beetje bij haar shows. "Hij was toch 35 jaar lang de belangrijke man op de achtergrond. Hij stimuleerde en steunde mij.”