Entertainment

Zoveel geld is Johan Derksen maandelijks kwijt aan roken

johan derksen geld roken

Johan Derksen vertelde aan tafel bij Vandaag Inside hoeveel geld hij maandelijks kwijt is aan roken.

Johan Derksen geld sigaren

Johan Derksen zit elke dag aan tafel bij Vandaag Inside, terwijl hij zelf in Grolloo woont. Hij zit dagelijks vier uur in de auto, om bij de uitzending te kunnen zijn. De kosten voor de benzine zijn dan ook erg hoog. “Ik los de armoede op”, vertelde hij aan tafel. “Sigaren en benzine! Ik rook de hele dag en hiernaartoe is 100 euro benzine.”

“Wat betaal jij voor een pakje nu? Wat maak jij op aan sigaren per maand?, vraagt Hélène Hendriks. “Dat is zo onverantwoord dat het patserig is. Dat zeg ik niet. Mijn vrouw heeft het namelijk uitgerekend”, antwoordt Johan.

Johan gaat uiteindelijk toch overstag en besluit hij het bedrag prijs te geven. “Verschrikkelijk. Ik rook per dag denk ik voor 40 euro”, vertelt hij. Iedereen schrikt ontzettend van het bedrag. Hij geeft dan 1200 euro per maand uit gaat roken, maar daar blijft het niet bij. “Mijn vrouw ook nog een pakje.” De kosten voor het roken lopen bij het gezin Derksen dan ook hoog op.

Zorgen om gezondheid Johan

René van der Gijp zegt dat hij maar gewoon door moet roken, lekker laten gaan. Maar hij was juist diegene die zich een aantal maanden geleden nog zo’n zorgen maakte om de gezondheid van Johan. Dit was het moment dat hij zich namelijk een keer ziek meldde, iets wat hij normaliter nooit zou doen. Johan is natuurlijk 74 jaar en René merkt wel dat hij steeds ouder wordt, soms valt hij voor de uitzending zelfs in slaap. “Dan komt André binnen lopen van: ‘Nog één minuut!’ Dan schrikt hij wakker en dan zit hij daar weer en is er niets aan de hand”, vertelde René destijds. “Hij ziet er natuurlijk niet goed uit. Hij is grauw. Als je al zestien jaar alleen maar twee bruine boterhammen eet, dan ga je er niet beter uit zien.”