Entertainment

Kritiek op Ahoy-concert Tino Martin: ‘Weer zo zat als een aap’

Ahoy Tino Martin

Tino Martin scoort, wederom, geen bonuspunten bij zijn fans. De zanger moest met zijn show in Ahoy verkassen naar de kleine zaal vanwege tegenvallende kaartverkoop. Hierop ontving hij al een hoop kritiek, maar het wordt nog erger. Het lijk er namelijk op dat Tino weer dronken op het podium staat.

Stomdronken

Afgelopen vrijdag was het zo ver: Tino Martin stond met zijn eigen show in Ahoy. Yvonne Coldeweijer deelde eerder al dat Tino wordt overgeplaatst naar de kleine zaal vanwege de tegenvallende kaartverkoop. En daar begon de eerste ellende. Fans die een kaartje hadden gekocht met een specifieke zitplek voor in de grote zaal, werden willekeurig geplaatst in de kleine zaal. Hierom waren zij, heel begrijpelijk, woest.

Als goedmakertje zou je verwachten dat Tino de sterren van de hemel zingt in Ahoy, maar niks blijkt minder waar. In het verleden is de zanger onder de aandacht geweest, omdat hij regelmatig met teveel borreltjes op op het podium stond. Tino gaf dit in zijn documentaire op Videoland ook eerlijk toe. Het lijkt erop dat het verleden zich herhaalt: hij zou afgelopen vrijdag namelijk weer dronken op het podium hebben gestaan.

Afgang

Volgens de volgers van juicekoningin Yvonne was de avond verschrikkelijk. Een van haar spionnen heeft het volgende te zeggen over het concert van Tino: “Ik had het gevoel dat Tino weer zo zat was als een aap. Geen emotie in zijn gezicht, ogen op half elf, alleen maar schreeuwen of het publiek mee wil zingen. Tegelijkertijd voelde ze weinig echt contact met het publiek en het kwam over alsof hij er zelf ook helemaal geen zin in had.”

Daar blijft het niet bij: de mensen zouden de gastoptredens veel beter vinden dan het hele concert van Tino zelf. En laat dát nou precies zijn waar de mensen voor kwamen. Trijntje Oosterhuis zou Tino zelfs hebben gecorrigeerd tijdens een duet omdat hij zijn tekst niet meer wist.

Een topavond

De zanger is overduidelijk not amused met alle haatreacties en hij is alle negatieve opmerkingen over zijn concert dan ook druk aan het verwijderen. Gelukkig heeft Tino ook nog mensen die wél achter hem staan: zijn eigen management.

Zij zijn, waarschijnlijk als enige, erg positief over het optreden. “Wij kijken terug op een zeer geslaagde avond”, beginnen zij hun statement. “Er is een klein aantal mensen ontevreden, dat vinden we natuurlijk erg jammer. Het overgrote deel van de mensen heeft het erg naar hun zin gehad en we zijn dan ook overspoeld met positieve reacties. De mensen hebben een topavond gehad!”

Beeld: RTL