André Hazes kan op steun rekenen van Frank Dane in leerplichtzaak: 'Hij is wel eerlijk'

Entertainment
door Denise
donderdag, 01 juni 2023 om 14:14
ontwerp zonder titel 2023 06 01t135919551
Frank Dane steunt André Hazes die binnenkort voor de rechter moet verschijnen samen met Monique Westenberg voor schending van de leerplichtwet. "Hij is wel eerlijk."

Frank Dane neemt het op voor André Hazes

Een paar dagen geleden kwam roddelkoningin Yvonne Coldeweijer met het nieuws naar buiten dat André Hazes voor de rechter moet verschijnen. De zanger haalde zijn zoontje een week eerder op van school om door Amerika te reizen, kleine André was toen vijf jaar en zeker wel leerplichtig.
Frank van radio 538 neemt het voor André op: "Dan heeft er dus iemand zitten klikken ook." Iedereen van de radio vindt het allemaal heel vervelend voor André, de zanger is tenslotte een vriend van de radioshow. Frank en Jelte van der Goot hebben het er samen over. Jelte zegt hierover: "Ja, dan is er dus iemand die dit naar buiten brengt. Wist jij dat als jij je niet aan die regels houdt – en het gaat echt al om een paar dagen – dat je er een strafblad voor kunt krijgen?"
Frank vraagt of dat over je kind thuishouden gaat of over dat je op vakantie gaat. "Ja, ik dacht dat het een boete was van iets van 100 euro per dag en als je het vaker doet, dat het ook wel strafbaar is. Maar je kunt ook een strafblad krijgen en dan kun je bijvoorbeeld ook Amerika niet meer in", reageert Jelte. Frank vindt het wel goed van André dat hij eerlijk is geweest en niet heeft gezegd dat zijn zoontje ziek is, want dat had hij natuurlijk ook kunnen doen.

André Hazes nooit meer naar Amerika?

Wanneer André een strafblad krijgt, is dat heel slecht nieuws voor de zanger. Zo zegt Bart Ettekoven in Shownieuws: "Dat kan best heel vervelend worden omdat je dan een strafblad krijgt en André natuurlijk onder andere voor zijn docu, maar ook heel vaak voor zijn plezier, heel veel in Amerika is.
Dat kan dan best gevolgen hebben voor je visum." André en Monique geven geen reactie op de zaak. Het management van Monique geeft aan dat de situatie heel anders is dan wat de roddelkanalen op dit moment zeggen.