André Hazes laat zich uit over Yvonne Coldeweijer: 'Niet de aandacht die ik wil'

Entertainment
door Indy
dinsdag, 10 oktober 2023 om 20:48
template roddel 14
André Hazes laat zich in een interview met het Jeugdjournaal uit over juicekanalen. Volgens de zanger zijn juicechannels de keerzijde van bekend zijn.

Doctorandus in de Hazologie

Het lijkt erop dat André hiermee met name doelt op Yvonne Coldeweijer , die zichzelf ook wel doctorandus in de Hazologie noemt. Zij brengt al jarenlang alle juice naar buiten over de zanger en zijn moeder Rachel Hazes . Rachel heeft Yvonne zelfs, heel verrassend, voor de rechter gesleept. De bijnaam 'gecremeerde kroket' stond haar niet aan en dus zocht ze hulp van hogerop.
In januari heeft de rechter besloten dat Yvonne de term ‘gecremeerde kroket’ niet meer mag gebruiken voor Rachel. Als dit wel gebeurde, moest er een dwangsom van 1000 euro worden betaald voor elk uur dat de term ‘gecremeerde kroket’ online zou staan. Dit bedrag kon wel oplopen tot 50.000 euro. Yvonne wilde graag in beroep gaan, maar dit was niet meer nodig. Rachel dacht er even over na en schreef op Instagram: “Als Yvonne Coldeweijer er nu zo gelukkig van wordt om deze woorden te gebruiken, dan mag ze wat mij betreft gewoon haar gang gaan.”

'Ik ben goed aangepakt'

Terug naar André. Ook hij is vaak het slachtoffer bij Yvonne. Het lijkt erop dat de Hazes-familie stiekem best wel goed gaat op deze aandacht, maar in het gesprek met het Jeugdjournaal
doet de zanger alsof hij deze vorm van aandacht vreselijk vindt. “Ik zit er een paar jaar echt midden in en ik ben ook goed aangepakt wel. Op een gegeven moment leer je er wel echt mee leven. Iedereen wil beroemd worden, maar niemand wil beroemd zijn.”
Volgens André is de keerzijde van beroemd zijn de juicechannels . "Ik snap dat bepaalde dingen gewoon heel interessant zijn. Soms lees ik het en kijk ik er ook wel eens naar en dan denk ik: het lijkt wel allemaal niet echt. Ik snap dat de media daarvan smullen, ja.”
En toch laat de zanger even doorschemeren dat hij stiekem toch ook wel een beetje geniet van de aandacht: “Het is niet per se de aandacht die ik wil, hoor. Ik vind het aan de ene kant wel iets hebben wat zij teweeg hebben gebracht, zeg maar, dus: het zullen nooit m’n vrienden zijn, dat niet.”

Carrièreswitch

Als André zijn muziekcarrière nou echt helemaal instort, heeft hij in ieder geval een tweede plan. “Toen ik jong was, was mijn droom om een dolfijn te worden. In mijn fantasie kon dat ook. Toen kwam ik er op een gegeven moment achter dat dat echt niet kon. Toen wilde ik heel graag gaan acteren.”
Maar hoe komt hij bij acteren? “Ik denk dat ik gewoon heel graag aandacht wilde.” Ah, zo kennen we hem weer.