De makers van Big Brother reageren op kritiek

Entertainment
door Denise
woensdag, 08 maart 2023 om 11:35
deelnemers van big brother 2023
Veel fans hebben kritiek op Big Brother. Ze vinden het belachelijk dat er een oud-deelnemer weer te zien is in de serie. Makers van Big Brother reageren nu op deze kritiek.

Comeback Danny

Danny is back in het programma en veel fans zijn hier niet blij mee. Ze vinden het niet eerlijk dat Danny een 'voorsprong' heeft doordat hij niet in het huis was en alles kon volgen online en via televisie. De zender waarop het programma in België wordt uitgezonden, Play4 reageert hier nu op in de Vlaamse krant Het laatste nieuws. "Het programma 'Big Brother' staat onder andere bekend om z'n verrassende wendingen. De terugkeer van Danny is daarvan een mooi voorbeeld. Omdat Chiara - een Nederlandse bewoner - onverwacht uit zichzelf is vertrokken, mocht in dit geval een Nederlandse oud-deelnemer terugkeren. We blijven ieder seizoen opnieuw de balans tussen de Nederlandse en Vlaamse bewoners bewaken."

Kritiek op kennis van Danny

De woordvoerder van Play4 zegt: "Plottwists worden door iedereen anders ervaren. Dat de kijkers meeleven met de bewoners én de onverwachte uitdagingen waarmee ze geconfronteerd worden, zorgt net voor die betrokkenheid. Net als de vorige seizoenen leven de Big Brother- fans ook dit keer erg mee, en dat lokt eveneens heel wat reacties uit. Zowel positieve als negatieve, dat klopt. Maar dat komt net omdat er zo wordt meegeleefd met de show, zowel in Vlaanderen als in Nederland. "
Ze reageren ook verder op wat Danny al zou weten van de buitenwereld. "Er zijn duidelijke afspraken met Danny gemaakt. Zo mag hij bijvoorbeeld geen actueel nieuws van buiten het huis met z'n medebewoners delen. Hij mag wel beslissen om kennis die hij over het huis zélf heeft opgedaan, te delen met z'n Big Brother collega's."