Deze deelnemers zijn tot nu toe afgevallen in Expeditie Robinson

Entertainment
zaterdag, 18 november 2023 om 12:30
ontwerp zonder titel 2023 11 10t160737497
Weken vol honger, zonovergoten avonturen en uitdagende proeven: de deelnemers van Expeditie Robinson hebben het beslist niet makkelijk. Hoewel het spel nog in volle gang is, hebben we alvast een lijst samengesteld met alle deelnemers die tot nu toe zijn uitgeschakeld. Wie heeft Expeditie Robinson 2023 moeten verlaten?

Jamie Vaes

Na een indrukwekkende periode van 19 dagen op het tropische eiland in Maleisië, bleek heimwee uiteindelijk sterker dan haar wilskracht: Jaimie Vaes werd uitgeschakeld in de recentste aflevering van Expeditie Robinson. " Ik kon wel genieten van de momenten. Maar nu krijg ik er geen connectie meer mee. Ik ben alleen maar bezig met thuis, met Lio. " Ze vertelt ook dat door haar deelneming aan Expeditie Robinson, ze meer waardering heeft gecreëerd naar huis.

Roberta Pagnier

Net voordat ze aan het samensmeltingsdiner had kunnen deelnemen, verliet ook tv-kok Roberta Pagnier het spel. Het was haar niet gegund om te genieten van de heerlijkheden die de kandidaten voorgeschoteld kregen in een hutje midden op het tropische eiland in Maleisië. Tijdens de eerste individuele proef van de expeditie moest Roberta onfortuinlijk buigen voor de rest, zij het met een klein verschil, waardoor haar collega Radmilo Soda uiteindelijk naar huis moest. Dit alles terwijl Roberta altijd een cruciale rol vervulde in haar team. " Ik heb gewoon verloren. Eén iemand moest dat zijn..."

Hassan Slaby

Het spel op dat tropische eiland was geen makkie voor GTST-acteur Hassan Slaby. Tijdens de allereerste proef raakte hij geblesseerd aan zijn elleboog, wat hem deed besluiten om na slechts één dag op te geven. De pijn was simpelweg ondraaglijk, en op de beelden was duidelijk te zien hoe opgezwollen zijn elleboog was. De medische staf gaf Hassan het advies om het spel te verlaten. " Ik sta echt met tranen in mijn ogen, en dat terwijl ik bijna nooit heb gehuild in mijn leven. Het doet me wel wat, maar ik blijf wel realistisch. "

Iris van Lunenburg

Het tropische eiland, doordrenkt van spelletjes, bondjes en pannenkoeken bakken, bleek niet bepaald de ideale omgeving voor Shownieuws-presentatrice Iris van Lunenburg. Ze werd al snel verbannen naar afvallerseiland, waar ze openlijk uitlegde dat ze het lastig vond om in het spel mee te gaan. Uiteindelijk verloor ze een duel tegen medekandidaat Irene en was het tijd voor haar om haar koffers te pakken. " Ik baal er wel van dat ik op deze manier toch de proef moest verliezen. Maar ik heb gestreden, ook op dit afvallerseiland. Dan moest het zo zijn. "

Frits Wester

De 61-jarige parlementair verslaggever van RTL ging er helemaal voor, vastbesloten om te laten zien hoe hij het zou doen op een onbewoond eiland. Uiteindelijk stemden zijn mede-eilandbewoners Frits Wester weg bij een eilandsraad, omdat de sfeer niet optimaal was tussen Frits en zijn teamgenoten. Tijdens een duel met Mark Baanders op Afvallerseiland was het definitieve einde voor de journalist. "Het hoofd wilde wel, maar de linkerarm wilde niet meer."

Roosmarijn Wind

Allereerst zorgde Mark Baanders ervoor dat zijn medekandidaat Frits Wester het eiland moest verlaten, maar uiteindelijk moest ook Roosmarijn Wind het onderspit delven in Expeditie Robinson tegen Mark. De actrice was diepbedroefd en vertrok met tranen naar huis. Ook haar medekandidaat Iris kon een emotioneel moment niet onderdrukken toen Roosmarijn uit het spel werd gezet. " Ik had zo graag in de samensmelting willen zitten. "

Chelsey Weimar

" Het is jammer. Ik had het graag anders gezien, want het is echt veel te vroeg voor mij om te gaan ", een teleurgestelde Chelsey Weimar sprak deze woorden uit toen ze het spel moest verlaten. Eva vond een immuniteitsmunt op Afvallerseiland en gebruikte deze stiekem tijdens de Eilandraad. Hierdoor werd Chelsey uitgedaagd voor een duel met Floris omdat ze gelijke standen hadden. Helaas verloor Chelsey het duel. Maxim Froger, haar beste vriend op het eiland, reageerde hier niet bepaald positief op en uitte zijn woede tegen Eva Simons.

Irene van der Laar

Hoewel ze bijna één was geworden met Afvallerseiland en Mark Baanders, kwam er na een zenuwslopend duel tegen Eva Simons in de achtste aflevering van Expeditie Robinson echt een einde aan het avontuur van Irene van de Laar. Ze kon haar kenmerkende vlechtjes weer losmaken en een zitplaats kiezen in het eerste vliegtuig naar huis, omdat Eva sterker was. Iets wat Eva overigens met veel trots deed. " Eva heeft het dik verdiend. "

Armand Rosbalk

Armand Rosbalk had grote ambities om de samensmelting te bereiken en misschien zelfs de eindstreep te halen, maar zijn gezondheid faalde genadeloos. Uiteindelijk verzwakte hij zelfs zodanig dat medische hulp nodig was, waarna hij vrijwillig besloot uit het spel te stappen. Zijn partner Iris Enthoven had hem tot het laatste moment verzorgd, maar de uitputtende inspanningen onder de hete zon werden Armand uiteindelijk te veel.

Eva Simons

In feite werd ze al vanaf aflevering één uit het spel verwijderd, maar zoals bijna altijd introduceerde Expeditie Robinson weer het Afvallerseiland. Hier wist zangeres Eva Simons zich staande te houden, en uiteindelijk kreeg ze zelfs de kans om terug te keren naar het hoofdeiland. Toch belandde ze opnieuw op Afvallerseiland. Net voor het samensmeltingsdiner verloor ze een duel tegen Jaimie Vaes en Mark Baanders. Voor het oog van het team kon ze de squatuitdaging niet lang genoeg volhouden en slaagde ze er ook niet in om haar vuur op tijd aan te steken." Ik voel me teleurgesteld, maar het is Jaimie ook gegund. Het heeft zo moeten zijn. "

Maxim Froger

De Froger-telg had al een tijdje getwijfeld om het vliegtuig terug te nemen, maar in de nieuwste aflevering van Expeditie Robinson nam hij echt de beslissing. De zanger had zijn vriendin en familie te veel gemist om nog langer te overleven. Ook kon hij niet verkroppen dat Krista zijn vriendin Chelsey had weggestuurd. Maxim zorgde ervoor dat zijn teamgenoten hem tijdens de Eilandraad naar huis stuurden. Dat Maxim na het wegstemmen in ieder geval eerlijk toegaf dat hij tijdens de expeditie ook minder leuke kanten van zichzelf had ontdekt, wekte wel enige sympathie op bij de kijkers.