Dit is de inzending van Nederland voor het Songfestival

Entertainment
door Denise
woensdag, 01 maart 2023 om 9:14
mia en nicolai
Het was al eerder bekend welke titel het nummer heeft waarmee het duo Mia Nicolai en Dion Cooper Nederland gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie-songfestival in Liverpool. Woensdag wordt het hele nummer bekend gemaakt. Het duo presenteert het lied met de titel 'Burning Daylight' in Remastered Experience in Rotterdam.

Het lied van Mia Nicolai en Dion Cooper

Eerder in november werd bekend dat Nicolai en Cooper voor Nederland gaan zingen. Sinds 2014 heeft er geen duo meer opgetreden op het Songfestival. Toen waren het de Common Linnets die een tweede plek behaalden met 'Calm after the Storm'. Tot nu toe is alleen nog de titel bekend van het nummer. Songfestival commentator Cornald Maas, die lid is van de Nederlandse selectiecommissie, vond het nummer tegenover het ANP: "betekenisvol, heel onderscheidend, kansrijk en vrij uniek. Toen ik het liedje voor het eerst hoorde, dacht ik meteen: wow." Oud winnaar Duncan Laurence schreef mee aan het nummer. Hij adviseerde het duo bij de selectiecommissie en hij hoort ook bij het creatieve team van Mia Nicolai en Dion Cooper.
Het 67e songfestival is van 9 tot 13 mei. Het duo treedt op in de eerste halve finale. Normaal gesproken is het songfestival altijd in het winnende land van het vorige jaar, maar vanwege de oorlog in Oekraïne is het nu te zien in het Verenigd Koninkrijk, zij eindigden vorig jaar op de tweede plaats.
Beeld: AVRO TROS