Dit zijn de eerste beelden van Big brother

Entertainment
vrijdag, 05 januari 2024 om 9:30
ontwerp zonder titel 2024 01 04t143338515
Big Brother maakt een comeback op televisie met een nieuw seizoen met een frisse groep bewoners, een nieuw huis en vernieuwde regels. Geraldine Kemper en Tatyana Beloy blijven aan als presentatoren, terwijl de deelnemers 24/7 worden gadegeslagen door het alziende oog van Big Brother. Kijkers kunnen de bewoners op de voet volgen en hebben opnieuw invloed op wat er in het huis gebeurt.

Big Brother

Het concept van Big Brother draait om het opsluiten van een diverse groep individuen in een speciaal gebouwd huis met beperkte voorzieningen gedurende enkele maanden. Gedurende deze periode worden alle aspecten van hun dagelijks leven vastgelegd door camera's en microfoons, zowel overdag als 's nachts. Dagelijkse televisiecompilaties van de gebeurtenissen in het huis worden uitgezonden en kijkers kunnen de deelnemers gedurende de hele dag live volgen via streaming -video op internet. Om toegang te krijgen tot deze live stream, moeten geïnteresseerden zich vooraf aanmelden via de officiële website van Big Brother of een abonnement nemen op de streamingdienst die de live-uitzending verzorgt.
De sociale druk in het huis wordt verhoogd doordat de deelnemers elkaar periodiek moeten nomineren voor uitzetting. Na elke nominatieronde wordt een van hen weggestemd door de televisiekijkers, wat leidt tot meerdere eliminatierondes. Uiteindelijk blijven er slechts enkele deelnemers over. In de finale van het programma wint een van deze overgebleven deelnemers een geldprijs, bepaald door publieksstemming via televoting.
Tijdens hun verblijf in het Big Brother -huis hebben de deelnemers beperkt tot geen contact met de buitenwereld. Ze voeren regelmatig opdrachten uit, variërend van het winnen van prijzen zoals feestavonden tot het verkrijgen van winkelbudgetten of persoonlijke voordelen. Dit draagt allemaal bij aan de spanning en het dynamische karakter van het programma, waarbij de kijkers een actieve rol spelen in het bepalen van de uitkomst.

Wanneer kunnen we Big Brother bekijken?

Na een succesvolle periode van 25 jaar blijft Big Brother
een bekroonde formule waarin een diverse groep mensen 24/7 wordt gevolgd in het Big Brother
-huis. Het sociale experiment plaatst de bewoners voor uitdagingen en spellen, waarbij de kijkers thuis de mogelijkheid hebben om hun invloed uit te oefenen. Naast de reguliere uitzendingen op RTL 5 zijn de bewoners ook live te volgen via de Videoland
-livestreams. De groep bestaat uit deelnemers van zowel Nederlandse als Vlaamse afkomst.
Het nieuwe seizoen van Big Brother gaat van start op maandag 15 januari om 20.30 uur bij RTL 5
, met doordeweekse uitzendingen om 20.30 uur en liveshows op zaterdag om 20.00 uur.

Eerste beelden

Big Brother heeft via Instagram al de eerste beelden gedeeld van het nieuwe seizoen. Wij kunnen in ieder geval niet wachten!