Erica Meiland haalt uit naar Matthijs van Nieuwkerk: 'Geen fatsoen'

Entertainment
door Sophie
dinsdag, 13 december 2022 om 9:11
erica meiland matthijs van nieuwkerk
Erica Meiland is helemaal klaar met Matthijs van Nieuwkerk nadat er onthullingen over hem naar buiten zijn gekomen. Matthijs heeft volgens Erica geen fatsoen en ze haalt daarom uit naar de presentator.
Onthullingen over Matthijs van Nieuwkerk
Er is veel te zeggen over Matthijs van Nieuwkerk de afgelopen tijd. Jarenlang heeft hij zich bizar gedragen achter de schermen bij De Wereld Draait Door. Hij zou personeel hebben uitgescholden en echt een monster zijn op de set. Matthijs kreeg het van de media zo zwaar te verduren dat hij nu is ondergedoken op zijn boerderij en eigenlijk en kluizenaar leeft. Dit weerhoudt Erica Meiland er niet van om er nog even een schepje bovenop te doen. Zij vindt namelijk ook dat Matthijs véél te ver is gegaan.
'Matthijs heeft geen fatsoen'
In een gesprek met weekblad Weekend, laat Erica Meiland weten wat ze vindt van Matthijs van Nieuwkerk en de onthullingen die er over hem zijn gedaan. "Ik denk dat het neerkomt op fatsoen. Je kunt dan onder druk staan en moeten presteren, maar je doet het wel met een team. Je komt met je kop op tv, maar als die andere mensen hun werk niet goed doen, ben je ook niks."
Erica vindt het belachelijk hoe Matthijs zich heeft gedragen. "Dat soort dingen hoor je niet te doen. Of iemand nou de schoonmaker is of de cameraman of -vrouw, zo gedraag je je gewoon niet tegen andere mensen. Misschien als je zolang zo bekend bent, dat je de kolder in je kop krijgt, ik weet het ook niet. Maar het kan in ieder geval niet". zegt Erica. "Niemand staat boven de wet en je bent niks meer dan een ander."
Of Matthijs terug moet keren op tv, daar lijkt Erica niet echt een mening over te hebben. Wel vindt ze dat er eens een goed gesprek met hem gevoerd moet worden, om de 'echte' informatie naar boven te halen. Op de set van Chateau Meiland gaat het er in ieder geval heel anders aan toe, daar hebben Martien, Erica en Maxime Meiland gewoon een goede band met de crew.