Expert vertelt: 'Zo melkte Rachel Hazes de Hazes-naam uit'

Entertainment
door Denise
maandag, 20 februari 2023 om 10:03
rachel hazes uitmelken hazes naam
Rachels grootste nachtmerrie is uitgekomen. Het testament van André Hazes senior ligt op straat . De rechtbank komt op 23 februari met het vonnis, maar voor Rachel Hazes ziet het er slecht uit. Expert Annette de Vries vertelt hoe het verloop is gegaan van de erfenis.

Erfenis

Toen André Hazes in 2004 overleed, waren er vanaf het begin al problemen over de afhandeling van de erfenis. De twee kinderen uit twee eerdere huwelijken, Melvin en Nathalie, waren onterfd en deden hier een beroep op. Ze kregen allebei 60.000 euro en namen afstand van alle rechten. Melvin heeft toen de hele erfenis overgemaakt naar het Wilhelminafonds. Dit deed hij uit respect voor zijn moeder die jarenlang voor kanker aan het strijden was.

Herdenking

Vanaf toen liep het al niet lekker tussen de nabestaanden van André. Nathalie en Melvin wilden zo ver mogelijk van de pers en camera's blijven en hun eigen herdenkingsplechtigheid houden. Ze schoten een vuurpijl af met het as van hun vader op het strand van Noordwijk. Halfbroer André en halfzus Roxeanne deden dit een dag later publiekelijk in Hoek van Holland.

Biografie André Hazes

Rachel kwam een jaar na de sterfdag van André met een geautoriseerde biografie Typisch André. Dit boek ging over 'hun innige liefdesband met alle ups en downs. Recht door zee, geen jetset, geen opsmuk, geen tierelantijntjes of aangedikte verhalen. '
André's ex-vrouwen dachten daar heel anders over, want over hen werd alleen maar slecht gesproken. Rachel zou alleen maar modder gooien. Annie Dijkstra, de moeder van Nathalie, ging naar de rechtbank, omdat ze niet wilde dat het boek gepubliceerd zou worden. "Mijn client heeft gekozen voor een leven buiten de schijnwerpers, wie is mevrouw Hazes dan om de vuile was buiten te hangen?", vroeg de advocaat aan de rechtbank.
André's tweede vrouw Ellen Wolf is overleden in die periode, maar haar zoon Melvin kon er niet over uit hoe de 1-jarige herdenking zo commercieel werd uitgebaat. Ook moest Melvin's stiefvader hier een woordje over kwijt. Hij zei dat hij het 'geldwolverij' vond: "Schandalig wat die Rachel over Ellen en Melvin schrijft. Mijn vrouw Ellen had meer integriteit in haar pink dan een hele kudde Rachels bij elkaar."

Statement Rachel Hazes

Rachel moest haar verontwaardiging even uiten op Instagram over het lekken van het testament en wat voor gevolgen dit heeft. "Ik ben een 'oplichter' of in ieder geval een slechte moeder, die – ten koste van mijn kinderen – een deel van de erfenis heeft opgestreken. Ik word publiekelijk veracht, bespot en ronduit uitgelachen. Ik vraag mij af of men zich realiseert wat hiervan de impact is." Tja Rachel, volgens mij was jij degene die met modder begon te gooien?