Frans Bauer was bang dat Mariska zou overlijden: 'Kan ik niet aan'

Entertainment
door Sophie
maandag, 16 januari 2023 om 13:01
frans en mariska bauer
In 2022 krijgt Mariska een herseninfarct en komt de dood toch wel heel dichtbij. Frans Bauer dacht dat hij zijn vrouw zou verliezen. Hij vertelt over het moment dat hij dacht dat Mariska zou overlijden in het programma De Kist.
Mariska Bauer krijgt een herseninfarct
Frans en Mariska zijn al veel mensen verloren in hun leven samen. Zo is bijvoorbeeld het broertje van Mariska verongelukt. Toch vindt Frans het herseninfarct van zijn vrouw het moeilijkste dat hij ooit heeft meegemaakt. Hij blikt in het programma De Kist terug op het moment dat het helemaal fout ging.
"We waren samen, we zijn altijd samen. We waren aan het praten, en op een gegeven moment begon ze gek te praten. Voor je het weet zit je bij een huisarts, voordat je het dán weet zit je in het ziekenhuis. Het werd eigenlijk alleen maar slechter en slechter. Dan ga je heel gekke dingen denken."
'Ik dacht: ze gaat dood'
Er is iets waar Frans heel veel aan denkt op dat moment. "Ik dacht: ze gaat dood. Dat dacht ik echt. Dat is het enige dat ik niet aan kan. Je beseft je op zo'n moment, als het heel erg fout dreigt te gaan, hoeveel je van iemand houdt. Dan is die angst voor de kist duizend keer groter dan dat ik er zelf in zou moeten gaan."
Frans voelde zich op dat moment heel erg machteloos. Hij kon er wel voor haar zijn, maar eigenlijk kun je ook niks doen. Sinds die dag is Frans begonnen met bidden.
Gelukkig gaat het na een jaar een heel stuk beter met Mariska. "Het is een wonder dat ze zover is gekomen."