Bizarre onthulling over Igone de Jongh: 'Toen ik 10 was ging het al over seks'

Entertainment
door Sophie
vrijdag, 15 september 2023 om 14:29
igone de jongh onthulling seks
Igone de Jongh , de (ex-) vrouw van Thijs Römer , doet in haar biografie een bizarre onthulling, waardoor het toch lijkt alsof ze het toch wel eens is met de uitspraken van Thijs in de rechtbank.

Beschuldigingen Thijs Römer

De aantijgingen tegen Thijs Römer was de reden dat Igone en Thijs gaan scheiden . "Er zijn feiten naar buiten gekomen waar ik op geen enkele manier achter sta en die ver van mijn normen en waarden liggen" , vertelde Igone op Instagram. "Mijn hart is verscheurd. Ik heb tijd nodig om dit te verwerken en alleen verder te gaan."
Thijs Römer is veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur en een gevangenisstraf van drie maanden, waarvan twee voorwaardelijk zijn. Hij had seksuele gesprekken met minderjarige meiden. Maar – natuurlijk – had hij een excuus voor zijn eigen verschrikkelijke gedrag.

Seksuele opvoeding

Thijs gaf als excuus voor zijn gedrag, de opvoeding die hij heeft gehad. Hier werd er namelijk openlijk gepraat over seks. Ook in zijn gezin praten ze heel open over dit onderwerp. "Ik heb een dochter en stiefzoon, mijn vrouw en ik praten aan de keukentafel over seks en seksualiteit" , vertelde hij. "De vrijheid van daarover praten is zoals ik al eerder heb gezegd een normale zaak."
Schijnbaar was het vroeger bij Igone de Jongh thuis ook zo. Weekblad Story
onthult een verhaal dat in de biografie van Igone stond beschreven. "Praten over seks was al vanaf jonge leeftijd heel normaal bij ons thuis" , vertelde Igone in haar boek.
Er is natuurlijk niets mis met het praten over seks of seksuele voorlichting, als het maar op de juiste manier gaat. Het is absoluut geen excuus voor de dingen die Thijs heeft gedaan.

Onthulling Igone de Jongh

Igone de Jongh vertelt over de eerste gesprekken die zij heeft gehad vroeger. "Ik was een jaar of tien – ging over een vriendin van mijn moeder die al een tijdje geen man meer had. 'Dan zal ze de seks wel missen', zei mijn moeder. Bijna terloops maakte ze zo'n opmerking, maar zij zag het als een opening voor een gesprek, om te kijken of ik daar al over wilde praten."
Blijkbaar stond Igone open om hierover te praten. Toen haar moeder dit merkte, ging het gesprek ineens een hele andere kant op. "Ze vertelde dat je als vrouw of man dan ook dingen met jezelf kon doen. Wacht, dacht ik, dingen met jezelf doen?"
Ook toen Igone haar eerste serieuze relatie had, begon haar moeder al heel snel over seks. "Bij mijn eerste serieuze relatie vroeg ze ook meteen of de seks wel goed was. Zo was onze relatie: alles was bespreekbaar. Misschien gek, voor een buitenstaander, maar zo wilden wij het."