Is er ruzie tussen Dries Roelvink en Martien Meiland?

Entertainment
door Sophie
maandag, 12 december 2022 om 8:51
ruzie martien en dries
Beiden zijn ze wijnliefhebbers, dan zul je toch zeggen dat ze iets met elkaar gemeen hebben. Toch is hetgeen dat ze gemeen hebben, ook hetgeen waar ze ruzie om hebben.
'Martien is geen wijnkenner'
In een interview met Story laat Dries Roelvink weten dat zijn lijn beter is dan die van Martien Meiland: "Onze lijn is beter omdat ik Martien niet echt een wijnkenner vind."
Martien is volgens Dries eerder een wijndrinker dan een wijnkenner. "Maar ik verdenk hem ervan dat als hij twee glazen op heeft, hij het verschil niet meer proeft tussen een chardonnay en een sauvignon blanc. Ik kan het weten, omdat hij vroeger veel in mijn vaste restaurant La Brochette kwam..."
De vaste kruk van Dries
Volgens Dries is er in zijn vaste restaurant La Brochette iets voorgevallen met Martien Meiland. "En dat neemt hij mij nog steeds kwalijk. Martien had een souvenirwinkel hier in de buurt. Destijds kende niemand de Meilandjes nog, en Martien kwam met regelmaat over de vloer bij La Brochette."
Het voorval tussen de twee ging over de vaste plek van Dries in het restaurant. "Op een keer zat hij op mijn vaste kruk. Ik zit al 25 jaar op die plek en toen ik op een gegeven moment binnenkwam, zei de barman: Martien, zou je even kunnen opschuiven, dat is de vaste plek van Dries en daar is hij nogal autistisch in. Martien reageerde toen van: Wat? O, nou dan ga ik wel, hoor. Behoorlijk nukkig, we weten allemaal hoe hij kan reageren."
Martien nog steeds boos
Later, toen de Meilandjes uiteindelijk wel bekend werden door het hele land, won Martien Meiland de Televizier-Ring. Tijdens het gala besloot Dries Roelvink hem te feliciteren met deze prachtige prijs. Maar toen Martien het gezicht van Dries zag, kwam er weer een oude herinnering bij hem op. "Hij zei: Ja, jou ken ik nog. Voor jou moest ik toen twee krukken opschuiven. Daar was ik niet blij mee."