Janice Blok praat over de racistische opmerkingen van Michella Kox

Entertainment
door Denise
dinsdag, 28 februari 2023 om 9:44
ontwerp zonder titel 14
Janice Blok krijgt een hoop ellende over haar heen na de opmerking 'dikke Trol' in Echte Meisjes in de Jungle. Deze opmerking was naar Michella Kox bedoeld. Janice doet afstand van fatshaming, maar laat ook duidelijk weten dat de opmerkingen die Michella maakte naar haar ook niet konden.

Uitleg opmerking

In een gesprek met RTL Boulevard zegt Janice dat ze de opmerking dikke trol anders had kunnen formuleren. "Maar ik weet niet of jij ooit een dunne trol hebt gezien. Ik niet. Het gaat absoluut niet om het feit dat ze dik is. Die vrouw is ook niet dik." Janice heeft zelf ook mensen om haar heen die een kilootje meer zijn. "Ik zou nooit en te nimmer iets zeggen over iemands gewicht. Alleen ze gedroeg zich gewoon als een trol. En een trol is dik, dus ze is een dikke trol."

Racistische opmerkingen naar Janice Blok

Janice geeft aan dat ze het niet terug zou nemen en ook geen spijt heeft van de opmerking, maar dat ze 'bodyshamen' onterecht vindt. "Ook in het hele programma wordt er continu iets gezegd over hoe wij eruit zien. Hoe fit wij zijn. Annabel wordt een halve vent genoemd. (...) Michella noemt mij ook gewoon 'pindahoofd' en 'stronthoer'. Dat is ook racistisch. Maar daar wordt niks over gezegd, omdat zij de hele dag al lelijke dingen aan het blèren is. En dan zeg ik één dingetje, en dat wordt dan volledig uit zijn verband getrokken."
Wat vind jij? Vind je dat Janice gelijk heeft?