Johan Derksen over stomme keuze RTL: 'Voor een paar centen laten lopen'

Entertainment
door Denise
donderdag, 09 maart 2023 om 9:35
vandaag inside rtl
Johan Derksen zit er niet mee dat RTL zijn programma 'Vandaag Inside' niet meer wil hebben. Hij ziet het zelf ook absoluut niet zitten om terug naar RTL te gaan. "Ze hebben pech gehad."

Salaris onderhandelingen

Hoewel de mannen van Vandaag Inside elk 350 duizend verdienden bij RTL, wilden ze toch naar 450 duizend.RTL kon niet meer bieden dan 390 duizend. Bij Talpa zou Wilfred Genee iets onder de 1 miljoen verdienen, en Johan Derksen en René van der gijp zouden een paar ton hieronder zitten. Ze willen nu meer krijgen.
De salarisonderhandelingen mat Talpa lopen niet zo lekker en wat verder ook niet echt helpt, is dat RTL duidelijk maakt geen interesse in ze te hebben. Benieuwd naar de mening van Johan. Johan boeit het niet zoveel. Tegen RTL Boulevard zegt hij: "Je denkt toch niet dat ik nu nog eens een keer weer terugga ofzo? Ik heb niet het heen en weer. Nee. RTL heeft de kans gehad en ons voor een paar centen laten lopen. Ja, pech gehad. " Wat het grootste probleem is in de contractonderhandelingen is de leeftijd van Johan. Op zijn 74e hoeft hij niet meer echt. "John de Mol wil graag verder, maar ik ben 74, hè. Er komt een keer een end aan. Ik kan het nu fysiek nog allemaal goed opbrengen, maar als je 74 bent, dag ga je geen langjarige contracten meer tekenen."
Over de discussie met Talpa. "We hebben een manager, hè, die dat doet? De heer Genee, van der Gijp en ik bemoeien ons daar niet mee. Wilfred doet de onderhandelingen en als ik het een beetje goed aanvoel, dan haat John de Mol hem intussen."

Goede verwachtingen

John verwacht dat het goed komt. "Wanneer het rond is horen we het wel, want dan zullen we wel met een glas champagne met meneer de Mol op de foto moeten. Daar draait het altijd op uit, want in zijn hart heeft hij er ook de pleuris in als we weer naar RTL gaan natuurlijk."
Bij RTL Boulevard vinden ze er het een en ander van. Boulevard-host Luuk Ikink zegt iets over het laatste. "Ik weet niet wat er dan nog te onderhandelen valt. Dan ga je óf weg bij SBS 6 en stop je, of je blijft bij SBS." Collega Miljuschka heeft hier een andere mening over. "Ze zullen toch wel genoeg verdiend hebben inmiddels? Ze hoeven toch ook niet door?" Ze vervolgt: "Ze hebben juist een heel sterke onderhandelingspositie. Ze kunnen gewoon zeggen: Graag of niet."
johan derksen haalt uit naar studenten journalistiek 6409a2a382a3b 4