Jutta Leerdam had jarenlang last van eetproblemen: 'Ik wilde perfect zijn'

Entertainment
door Denise
vrijdag, 19 mei 2023 om 10:43
ontwerp zonder titel 2023 05 19t102937496
Jutta Leerdag had jarenlang last van eetproblemen. Dat vertelt ze in de YouTube serie Open Kaart. "Ik wilde zo perfect gezond eten en graag zo dun mogelijk zijn."

Jutta Leerdam had jarenlang eetproblemen

Jutta vertelt tegen Youtuber Robbert Rodenburg in Open Kaart dat zij jarenlang last had van een eetprobleem. Ze wilde zo gezond mogelijk eten om te kunnen sporten op topniveau, maar sloeg hier uiteindelijk helemaal in door. Ze vertelt hierover: "Ik had mezelf zo gebrainwasht. Ik at alleen maar gezond en ook niet heel veel. Ik werd heel dun en dat was achteraf niet goed, want ik had op een gegeven moment gewoon geen kracht meer."

'Niet meer ongesteld en haaruitval'

Toen ze een trainingskamp hadden, ging het echt niet meer. Jutta kon niet meer trainen en was helemaal opgebrand. Door haar eetprobleem werd ze vier lang niet meer ongesteld en had ze daarnaast ook haaruitval. " Ze zeggen dat dat normaal is in de sport, maar dat is echt niet normaal",
vertelde Jutta. Gelukkig voelt ze zich nu weer gezond en is ze ook blij met haar lichaam. Maar toch heeft ze nog problemen met hoe ze eruitziet. "Het zit altijd in mijn hoofd dat ik te dik ben. Iedereen weet dat ook om mij heen, want ik heb het er de hele dag over. Dat zal altijd een ding blijven."