Visagist van De Wereld Draait Door ging het gesprek aan met Matthijs van Nieuwkerk: 'Geeft erkenning'

Entertainment
door Denise
woensdag, 31 mei 2023 om 11:15
ontwerp zonder titel 2023 05 31t110220104
De visagist van De Wereld Draait Door, Jelleke van Rijsoort, heeft gesproken met Matthijs van Nieuwkerk nadat er een artikel in de Volkskrant is verschenen over het grensoverschrijdende gedrag van de presentator. Hier vertelde ze over aan RTL Boulevard: "Het ruimt op en geeft erkenning. Ik wilde na het verschijnen van het Volkskrant-verhaal graag met hem in gesprek en daar is gehoor aan gegeven. "

Visagist Jelleke van Rijn openhartig over Matthijs van Nieuwkerk

Toen het artikel gepubliceerd was in de Volkskrant in november, wilde Jelleke graag Matthijs zelf spreken. Hier zei ze over tegen RTL Boulevard : "Ik wil heel graag weten hoe hij hierop terugkijkt." De visagist die jaren voor de presentator werkte, vertelde in het artikel van de Volkskrant dat ze op haar tenen liep "door de angstcultuur achter de schermen." Zelf heeft ze gezegd dat ze aan de kant is gezet in 2011, doordat er werd gedacht dat ze medeverantwoordelijk was voor een publicatie in weekblad Privé over hoe de sfeer was bij DWDD, maar zij heeft hier nooit iets mee te maken gehad.

Onderzoek

Er wordt nog onderzoek gedaan naar de situatie achter de schermen van het programma door Onderzoekscommissie Gedrag en Cultuur Omroepen
met oud-PvdA-minister Martin van Rijn. De commissie werd opgeroepen naar aanleiding van het artikel. Het plan was eerst om onderzoek te doen naar DWDD, maar is nu toch verbreed doordat er meldingen kwamen van vergelijkbare situaties binnen de publieke omroep.
schermafbeelding 2022 11 24 om 062830 cropped 600x338 1