Angela de Jong onthult: 'Matthijs van Nieuwkerk voert 'reparatiegesprekken' met oude team'

Entertainment
door Sophie
dinsdag, 30 mei 2023 om 14:00
matthijs van nieuwkerk reparatiegesprekken
Matthijs van Nieuwkerk heeft zich jarenlang schuldig gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van zijn programma De Wereld Draait Door. Angela de Jong onthult nu dat hij momenteel 'reparatiegesprekken' zou voeren met zijn oude team.

Matthijs van Nieuwkerk voert 'reparatiegesprekken'

Sinds bekend werd dat Matthijs van Nieuwkerk zich jarenlang schuldig heeft gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag, is hij ondergedoken en horen we niets meer van hem. In de AD Media Podcast doet Angela de Jong een bizarre onthulling.
Matthijs van Nieuwkerk zou volgens een bron – waar Angela de Jong heel geheimzinnig over doet – achter de schermen druk bezig zijn om het goed te maken. "Hij is gesprekken aan het voeren met een aantal mensen die zich de afgelopen jaren geschoffeerd hebben gevoeld. Dus met redacteuren die al dan niet een trauma hebben over zijn manier van werken en manier van doen."

Onderzoek naar de publieke omroep

Volgens Angela is de timing van deze programma wel héél toevallig. "Het loopt natuurlijk allemaal parallel met dat onderzoek van Martin van Rijn naar de publieke omroep."
Dan komt natuurlijk de vraag in je op: wil Matthijs het goedmaken of wil hij gewoon een wit voetje halen? "Het zal een combinatie van beide zijn. En hij is natuurlijk ook bezig met zijn terugkeer" , zegt Angela hierover.
Het belangrijkste is natuurlijk dat deze gesprekken worden gevoerd én ook daadwerkelijk iets oplevert voor de vermeende slachtoffers van het grensoverschrijdend gedrag. "Ik hoop van harte dat de mensen met wie hij praat, dat die daar wat aan hebben. Want je hoort van heel veel slachtoffers dat ze vooral erkenning willen van hun leed, dat schijnt al de helft te helpen" , aldus Angela.