Maxime Meiland ontvangt brief van misbruiker: 'Ik werd angstig'

Entertainment
door Denise
vrijdag, 28 juli 2023 om 11:30
ontwerp zonder titel 2023 07 28t111315361
Gisteren kwam de eerste aflevering online van Open Casa. In deze aflevering waren het Maxime Meiland en Donny Roelvink die flink aan de tand werden gevoeld door Robbert Rodenburg. Maxime heeft veel te vertellen over haar boek en de misbruiker.

Nare reacties boek Maxime Meiland

Robert is benieuwd naar de meningen die Maxime heeft ontvangen na het uitbrengen van haar boek ' Maxime Misbruikt, ontspoord en nu gelukkig' en wat Maxime hiervan vindt. De Meiland telg is heel eerlijk in haar antwoord. Zo zegt ze hierover: "Ik kreeg vooral nare reacties van mensen die zeiden dat het verhaal uit de duim was gezogen. En: ze doet het voor het geld."

Twijfels

Echter was er nooit twijfel bij Maxime om dit deel van haar leven niet in het boek te vertellen. "Ik had van tevoren echt niet kunnen bedenken dat mensen zó naar konden reageren op zo’n verhaal. Dat was geen een moment door mijn gedachten gegaan, echt niet.”
Hierna kreeg ze wel twijfels, doordat er negatief werd gereageerd nadat het boek was gepubliceerd. "Als je dan dat soort reacties krijgt, dan gaat er wel door je heen van: had ik dit beter niet kunnen doen?"

Terugslag

De nare reacties die ze kreeg, zorgden ervoor dat Maxime een terugslag had. Dat vertelt ze tegen Robbert. "Je gaat ineens aan jezelf twijfelen, wat belachelijk is." Zo dacht ze dat ze het misschien heeft 'overdreven' of 'erger gemaakt dan dat het was.' Ze vertelt hiernaast ook dat ze een brief van de misbruiker zelf heeft gekregen. " Toen werd ik heel angstig omdat hij weet waar ik woon. Dan voel je opeens die bedreiging. Toen had ik wel een paar weken dat ik overstuur was. Hij heeft het niet alleen bij mij gedaan. Het is een man die in alle staten is. Zo voelt het."