Wanneer begint het nieuwe seizoen van De Verraders?

Entertainment
zondag, 24 december 2023 om 10:30
ontwerp zonder titel 2023 12 20t114944197
Ieder jaar kijken we er weer naar uit om BN'ers te zien konkelen in De Verraders, maar dit keer gooit RTL het over een hele andere boeg! De Verraders komt namelijk met een editie met onbekende kandidaten en wij hebben de startdatum voor je!

De verraders

Onbekende Nederlanders krijgen voor het eerst de kans om de uitdaging van het psychologische spel aan te gaan in het vierde seizoen van De Verraders . Maar liefst 22 kandidaten gaan in 2024 de strijd aan voor een stapel zilverstaven.
Onder hen bevinden zich enkele verraders die ’s nachts iemand kunnen ‘vermoorden’, dus elke nacht is het oppassen geblazen welke koppen er zullen rollen. Het is aan de overige spelers, de getrouwen, om de verraders te ontmaskeren.

Finale

In de finale spelen de overgebleven deelnemers geen missie meer, maar kleinere spellen. Met deze spellen hebben ze de mogelijkheid om de helft van de eerder verdiende zilverstaven te verdubbelen. Voordat deze spellen beginnen, moeten ze de beschikbare zilverstaven verdelen over de verschillende spelletjes. Bij succesvolle voltooiing wordt de inzet verdubbeld, maar bij mislukking verliezen ze de ingezette zilverstaven. Na deze spellen volgt de 'Raad', waarin zoals gebruikelijk iemand wordt verbannen.
Hierna komt het slotspel tussen de deelnemers, dat lijkt op het spel Split or Steal. Deelnemers schrijven op een briefje Trouw of Verraad. Als iedereen Trouw kiest, winnen ze en delen ze de zilverstaven. Bij verschillende keuzes wint degene die Verraad koos alle zilverstaven. Als deelnemers elkaar beide willen verraden, wint de derde deelnemer die afviel toen werd bepaald wie het slotspel zou spelen. Als diegene er niet is, gaat het prijzengeld verloren.
In het derde seizoen werd er echter geen slotspel gespeeld. In plaats daarvan bepaalde de uitslag van de laatste raad wie er met de zilverschat vandoor ging, de getrouwen of de verraders. De getrouwen wonnen als ze erin slaagden de laatste verrader te verbannen en mochten vervolgens de zilverschat verdelen. Als er na de laatste raad echter nog een verrader overbleef, ging de zilverschat naar de verraders.

Startdatum van het nieuwe seizoen

De Verraders is binnenkort al te zien op Videoland en televisie. RTL heeft deze week onthuld dat het spel met onbekenden vanaf 16 februari van start gaat! Tijl Beckand zal als presentator dit gezelschap van oplichters en getrouwen naar de finish leiden. We zijn benieuwd hoeveel zilverstaven er dit jaar worden ingewisseld voor klinkende munten!
Het is niet de eerste keer dat er een twist wordt gegeven aan het programma. Eerder dit jaar konden we genieten van een speciale Halloween-editie .