Veroordeelde overvaller Mark Gillis gaat in hoger beroep

Entertainment
door Indy
maandag, 18 september 2023 om 14:31
overvaller mark gillis hoger beroep
Een van de twee overvallers van Mark Gillis gaat in hoger beroep. Dit maakte de advocaat van Mark vandaag bekend. Vorige week zijn de verdachten veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar.

Overval

In november 2021 werd Mark Gillis overvallen bij zijn chalet op vakantiepark Prinsenmeer. Hij werd door drie mannen opgewacht en uiteindelijk naar binnen gesleurd. Hier deden ze vreselijke dingen met hem. Ze bespoten hem met pepperspray, hij werd getaserd, vastgebonden, geschopt en geslagen. De overvallers waren op zoek naar een kluis met geld, die er volgens Mark niet was. Ze dreigden zijn familie wat aan te doen.
Het is een ontzettend traumatische ervaring geweest voor Mark en tot op de dag van vandaag heeft hij hier nog last van. Hij durft niet meer in het donker bij zijn huis aan te komen, wordt wakker van geluiden en is naar eigen zeggen ‘getekend voor het leven’.

Uitspraak in de rechtszaak

Op 29 augustus stond Mark Gillis tegenover de drie verdachten in de rechtbank in Den Bosch. Zijn vader Peter Gillis en vriendin Wendy van Hout waren erbij om hem te steunen. Het Openbaar Ministerie eiste zes jaar tegen de verdachten van de overval. Mark hoopte op een passende straf voor de verdachten die hem deze verschrikkelijk traumatische ervaring hebben bezorgd.
De rechter is niet meegegaan in de eis van het Openbaar Ministerie. Eén van de verdachten is in februari al vrijgesproken, dit wegens gebrek aan bewijs. De andere drie verdachten krijgen vijf jaar cel opgelegd , één jaar minder dan de eis van het Openbaar Ministerie . Ook zitten de verdachten al meer dan een jaar in voorarrest, deze tijd wordt gezien als een onderdeel van hun straf.

Hoger beroep

In ieder geval een van de twee veroordeelden heeft hoger beroep aangetekend tegen het vonnis van de rechtbank. Het Openbaar Ministerie en en Mark gaan volgens Mark zijn raadsman niet in hoger beroep en staan achter de straf die de rechter heeft opgelegd.