Patty Brard haalt uit naar Yolanthe Cabau: 'Ik voelde me een stuk entourage'

Entertainment
door Indy
dinsdag, 12 september 2023 om 20:17
patty brard yolanthe cabau free a girl
Patty Brard haalde gisteren nogmaals uit naar Yolanthe Cabau . De twee hebben onenigheid over de viering van de stichting van Yolanthe en de strijdbijl lijkt nog lang niet begraven.

Patty Brard en Yolanthe Cabau

Yolanthe Cabau viert deze maand op Ibiza het vijftienjarige bestaan van haar stichting Free A Girl . Ook Patty is uitgenodigd. “Ik dacht: nou, wat lief dat ze aan me denkt. Er stond bij: ‘Iedereen moet dan duizend euro betalen om daar binnen te komen, maar jij natuurlijk niet, want jij bent vriendin van de stichting en van Yo.’ Ik dacht: nou, wat lief. Ik had er nog niets eens over nagedacht van: wat gek, want ik wil ook best wel die duizend euro betalen” , zegt ze in een uitzending van Shownieuws .
Twee dagen later kreeg Patty een mail dat ze wel binnen mocht komen, maar dat ze geglaceerd werd tussen de mensen die wel hebben betaald. “Ik voelde me belachelijk gemaakt. Je hoeft geen duizend euro te betalen, maar ‘kom maar mooi zitten’. Dus ik ben een stuk entourage.”

Zwijgplicht

Daarnaast werd haar zelfs zwijgplicht opgelegd en hing daar zelfs een dwangsom aan van vijfduizend euro. “Ik moest tekenen dat ik nooit hier aan tafel of waar dan ook iets zou vertellen over wat er die avond daar gebeurt vanwege die privacy van de mensen en wat zij daar doneren.”
Het kan Patty niet schelen of het de persoonlijke band met Yolanthe raakt. “Ik vind het werk dat Yolanthe doet heel erg goed, ik vind haar een fijn mens, ik vind die stichting helemaal prima, maar ik vind dat er pr-technisch het een en ander helemaal misgaat bij die foundation.”

Strijdbijl nog niet begraven

De strijdbijl is tussen Patty en Yolanthe is nog niet begraven. Ze haalt in een nieuwe uitzending van Shownieuws zelfs nog een sneer uit naar Yolanthe. Patty was gisteren uitgenodigd bij het jubileumfeest van Nicolette van Dam en haar broer, die in Amsterdam een brasserie runnen. “Ik was er. Ik mocht er zonder iets te tekenen in en ik mag er ook wat over vertellen.”
Nicolette wordt, ten opzichte van Yolanthe, door haar collega-BN’ers de hemel in geprezen. Zo zegt mede-presentatrice Tooske Ragas: “Ik heb ook een poosje in die buurt gewoond en het is een hele gezellige, leuke plek met heerlijke broodjes. Je kunt er superlekker lunchen.” En rijdt Bram Moszkowic nog speciaal naar Amsterdam voor de broodjes.
Een ding is zeker: iedereen is welkom op de feestjes van Nicolette en Bas Smit . “Zeker, zo zijn we. Dat weten jullie inmiddels denk ik wel. Wij vieren wat we vieren kunnen, toch, Bassie?”, zegt Nicolette.