Rachel Hazes over Sarah van Soelen: 'Ben haar eeuwig dankbaar'

Entertainment
door Indy
zondag, 15 oktober 2023 om 8:22
template roddel 13
Rachel Hazes doet, wederom, een bijzondere uitspraak. In de podcast Wat kan er nou gebeuren? vertelt ze over haar band met Sarah van Soelen , de ex-vriendin van haar zoon André Hazes . Rachel is Sarah en haar familie eeuwig dankbaar, maar waarom?

Close met exen

Sarah is niet de enige ex van André waar zijn moeder nog contact mee heeft. Rachel staat erom bekend dat je nooit meer van haar afkomt, of het nou in de rechtbank of als schoonmoeder is. Bridget Maasland en Sarah van Soelen hebben een ding gemeen: ze hebben een blijvende vriendschap met Rachel. Of ze nou willen of niet.

Serieus probleem

Maar waarom is Rachel nou zo close met Sarah? Het begon allemaal met de cokeverslaving die André aanvankelijk verzweeg voor zijn moeder. “Voordat André de kliniek inging, belde hij mij ’s avonds op. Hij zat in de auto en zei: ‘Mam, ik heb echt een serieus probleem en ik wil dat je me helpt.’ Maar toen vertelde hij eigenlijk nog niet de waarheid tegen mij” , zegt Rachel.
André zei tegen zijn moeder dat hij er helemaal doorheen zit en dat hij van niks meer kan genieten en niks hem meer gelukkig maakt. "Dan schrik je al eigenlijk als moeder, want dan denk je: welke kant gaat zoiets op? In welke toestand is hij nu? Gaat hij misschien gekke dingen doen?”

Soelen levenslang dankbaar

Rachel vond het telefoongesprek met André lastig. “Je hebt elkaar aan de telefoon, dus je kan ook niet in zijn ogen kijken van: hoe is hij op dit moment?" André heeft zijn moeder om hulp gevraagd en zo behulpzaam als Rachel is hielp ze haar zoon.
Terugkomend op de band tussen Sarah en Rachel: de échte hulp kwam vanuit de familie Van Soelen. “Ik blijf levenslang de familie Van Soelen dankbaar, want Sarah en haar ouders hebben ervoor gezorgd dat mijn kind in een kliniek terechtkwam. Dat zal ik mijn leven nooit vergeten. En dan ga je zo’n traject in met je kind.”

Verslaafd sinds zijn jeugd

Volgens Rachel is Sarah de reden dat André nu weer is wie hij is. "We moesten vanaf zijn jeugd gaan kijken waar het fout is gegaan. Je zit in praatsessies met je zoon. En dan gaat je kind tegen jou vertellen van: ‘Mam ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik ben verslaafd.’ Dat heb ik als heel zwaar ervaren.”
Het is niet heel moeilijk te achterhalen waar het mis is gegaan. Rachel bekent namelijk ook dat zij vijftienjarige André tweehonderd euro gaf voor een avondje stappen en later zelfs wel meer. En dit ging niet naar een paar biertjes. “Je trapt eigenlijk gewoon in de leugentjes van je zoon.”

Leugenachtig

En niet alleen op jonge leeftijd loog André over het cokegebruik. Hij bleef ontkennen aan zijn moeder dat hij geen drugs gebruikte. “Ik heb hem er denk ik misschien wel tien keer mee geconfronteerd. Dat ik vroeg aan André van: ‘Joh, Dre, zeg het eerlijk, gebruik jij drugs?’ En dan wordt het altijd afgedaan van: ‘Nee ma, hoe kom jij daar nou bij en waarom denk jij dat?'”
Toch had de oplettende moeder het al lang door. “Bij Junior herkende ik zijn handen. Ik noemde hem altijd Joe Cocker. Hij stond af en toe helemaal vercrackt. Dan dacht ik: ja, dat kan niet. Maar dan zij hij altijd: ‘Nee mam, ik heb een neutje op.'”