René van der Gijp ziet contract met Talpa niet zitten: 'Echt serieus niet'

Entertainment
door Denise
dinsdag, 14 maart 2023 om 11:25
ontwerp zonder titel 45
René van der Gijp wil nog geen nieuw contract tekenen bij Talpa. "Ik zie de zin er niet van in. Echt serieus niet. Ik zie de zin wel voor hen, maar voor mezelf niet. "

Nieuw contract voor VI-heren

We schreven al eerder dat er wordt onderhandeld over een nieuw contract tussen de Vandaag Inside mannen en John de Mol. Hun huidige contract loopt tot het einde van het jaar, maar bij Talpa wordt er nu al gedacht aan de EK Voetbal-zomer van het volgende jaar. Op dit moment doet RTL alsof ze geen interesse hebben in hen, maar ze kunnen nog altijd van gedachten veranderen.
Volgens het AD gaan de VI-heren doorbreken. De krant schreef gisteren: "Alleen bij 'Gijp" zouden de laatste plooien nog gladgestreken moeten worden. Bij een nieuwe overeenkomst zouden de heren per persoon tussen de 1,2 miljoen en 1,4 miljoen per jaar gaan verdienen.
Volgens de krant gaat zou er een nieuwe vrijdagavond uitzending komen die uitgebreider zou zijn én met live muziek. Op dit moment wordt de SBS 6 show Avastars ontzettend slecht bekeken en de volgende show zou hier heel erg op lijken, daarom schuiven ze dit het liefste nog even vooruit. 7 April zou de nieuwe vrijdag -VI moeten beginnen. Johan Derksen zei dat het klopt dat er gesprekken lopen tegen Shownieuws." Wilfred praat met John de Mol en René en ik ben helemaal niet bij betrokken. Ik ben de minst zakelijke van het trio. Als John een bedrag roept, zeg ik: 'John, oke.'"
Johan zegt dat de bedragen niet kloppen volgens hem. "Dat bedrag heb ik nog nooit gehoord, hoor. Dat schijnt vandaag in de krant gestaan te hebben ofzo, maar dat is helemaal geen bedrag wat ik ken."
Voor Johan is het geen probleem als de vrijdagshow wordt verlengd. Er is dan meer ruimte voor muziek. "Ja, maar dat zijn The Clarks die weer een openingetje spelen, dat is het enige. Het programmaatje wordt twintig minuten langer. Het salaris dat ik verdien, als ik daarvoor twintig minuten langer moet werken, dan kan ik er wel mee leven. "

René van der Gijp ziet nut van contract niet in

Collega René van der Gijp denkt hier anders over. Hij zegt: "Ja, daar willen ze van 20.30 tot 22.00 uur van maken. Ik denk dat 21.30 tot 22.30 gewoon een prima tijd is. " Over de bedragen zegt hij: "Nee, nul, niks van waar. Echt niet. "
René weet nog niet of hij het contract wil verlengen: "Ik wil best een nieuw contract tekenen, maar ik zie de zin er niet van in. Echt serieus niet. Ik zie de zin wel voor hen, maar voor mezelf niet zo." Hij gaat verder. "Kijk, zij willen zich verzekeren van die hele zomer, dan kun je 90 uitzendingen maken in twee maanden. En ik denk bij mezelf: ja, oké, maar ik heb gewoon nog een contract en dat contract dien ik gewoon uit. "
Telegraaf reporter Jordi Versteegden sprak met René. René wil geen familieshow maken van VI volgens de reporter. "Hij zegt: Wie zit er nou te wachten op een show van ons tussen 20.30 en 22.00 uur? Dan kunnen we helemaal niet doen wat we nu doen, gewoon lekker die g**le filmpjes allemaal laten zien. "
Volgens René heeft Talpa op ook 'geen budget' voor salarisverhoging. "Hij zegt dat we eerder moeten denken aan een bedrag tussen de acht en negen ton. René zegt: 'Laten we dan over zes maanden met elkaar om tafel gaan. Dan pas moet er écht een nieuw contract komen en wellicht is er dan wel een spaarpotje waar je ons uit kan betalen. " In een video op de Tegraaf site zegt hij: "Rene loopt inderdaad wat stroef door die onderhandelingen heen, omdat hij zoiets heeft van: wat is er op dit moment te onderhandelen?"
vandaag inside 64106e4fa1e59 2
Beeld: RTL Boulevard