Rick Engelkes over de miljoenen euro's aan coronasteun die hij moet terugbetalen: 'Ik heb niks te verbergen'

Entertainment
door Denise
dinsdag, 30 mei 2023 om 15:22
rick engelkes coronasteun
Na lange tijd stil te zijn geweest, laat Rick Engelkes zich voor het eerst uit over het feit dat hij miljoenen euro's aan coronasteun moet terugbetalen.

Rick Engelkes moet miljoenen betalen aan coronasteun

Rick moet 3,7 miljoen euro aan coronasteun terugbetalen, dat is het besluit van Fonds Podiumkunsten . Aan het begin van deze maand kwam naar buiten dat Rick en zijn bedrijf Waterfront Entertainment nu 4 weken langer de tijd hebben om op dit besluit te reageren. Deze coronasteun ontving hij voor de musical Willem van Oranje , maar deze musical is er nog nooit geweest. Al eerder heeft Rick gezegd dat hij de subsidie écht wel zou kunnen verantwoorden en dat de voorstelling doorontwikkelde. Het Fonds Podiumkunsten heeft besloten dat Rick 3,7 miljoen moet betalen van de 4,3 miljoen die hij kreeg.
Bijna 7 ton blijft over en dat is voor de decorbouwers, de makers van de maquette en tekstschrijvers. Coronasteun werd gegeven voor de culture sector om deze staande te houden, in de tijd van corona waren de theaters en concerten gesloten door de lockdowns die er waren.