Roel van Velzen over The Voice-schandaal: 'Heeft ook een positief effect

Entertainment
door Denise
dinsdag, 23 mei 2023 om 12:21
ontwerp zonder titel 2023 05 23t111512011
Roel van Velzen vindt dat er heel wat positieve effecten te zien zijn van wat er allemaal is gebeurd bij 'The Voice.' Hij is nu mentor bij het nieuwe EO-programma 'Zing!' en vertelt dit in een gesprek met ANP. Het nieuwe programma heeft ook dezelfde producer als 'The Voice': ITV.

Positief effect

Roel geeft aan het' heel pijnlijk' te vinden wat er allemaal is gebeurd bij The Voice, de eerste drie jaar was hij coach van het programma. "Maar hoe wreed het ook is, ik zie wel dat het een positief effect heeft. Het heeft echt een verandering teweeg gebracht in deze wereld waarin ik mij begeef, de entertainmentwereld."
Roel wilde graag weten wat er was veranderd achter de schermen om de dingen die zijn gebeurd bij The Voice niet nog een keer te laten gebeuren, ook voor zijn rol in het nieuwe programma: Zing! "Dat was een van de eerste vragen die ik stelde toen ik gevraagd werd: wat is er concreet veranderd? En daar kreeg ik een bevredigend antwoord op."

Externe programma coaches

Zo had hij een gesprek met externe programma coaches. "Die zijn er de hele tijd bij, en worden ook in mails meegenomen. En ik zie dat mijn zanggroepen elke studiodag een incheckmoment hebben, waarbij gevraagd wordt 'hoe gaat het' en 'hoe voel je je eronder' en dat was er eerst niet. Dat is echt wel heel fijn dat dat er is nu."
In elke mail wordt er dan ook heel duidelijk bij wie je terecht kan. "En niet in kleine lettertjes. Ook ligt er bij de zanggroepen een routekaart met waar je terecht kan bij misstanden en bepaald gedrag, vertelt hij ." En waar je je anoniem kan melden. En er wordt benoemd dat er een interne en een externe vertrouwenspersoon is. Ik heb een van die dames ook gesproken en kreeg daar een goed gevoel bij."
Roel ziet duidelijke verandering. "Honderd procent waterdicht krijgen lukt nooit, vrees ik. Maar er wordt echt aandacht aan besteedt. Ik zie verandering, er wordt aan gewerkt."

POPULAIR NIEUWS