Veel kritiek op sensatieadvocaat Sébas Diekstra: 'Hij is zó hijgerig'

Entertainment
vrijdag, 22 september 2023 om 12:23
ronald molendijk sebas diekstra
Sébas Diekstra is de advocaat die tv-shows als The Voice of Holland en Temptation Island bijstaat. Ronald Molendijk wordt echt doodmoe van Sébas Diekstra.

'Ik erger me kapot aan die man'

Als tv-zender weet je dat als je een brief krijgt van advocaat Sébas Diekstra dat je wat hebt uitgespookt. Hij staat slachtoffers bij van programma’s als The Voice of Holland, Temptation Island en Familie Gillis: Massa is Kassa .
Ronald Molendijk vertelt zijn menig aan de tafel van Shownieuws. "Ik erger me kapót aan die man. Echt, al jaren, omdat hij het zelf over hijgerigheid heeft, maar als er zelf iemand hijgerig is in de media, dan is hij het wel. Als er ook maar iets gebeurt, dan staat hij er naast."
"Hij zegt zelf bijvoorbeeld in zo’n zin: ‘Ik sta slachtoffers bij van de Voice-zaak.’ Een seconde later zegt hij: ‘Het is er één.’ En vervolgens is zij toch alleen maar een aangever in die zaak? Niemand is veroordeeld", aldus Ronald.
Jeroen Rietbergen wordt bijvoorbeeld vervolgd voor misbruik, zijn slachtoffer wordt bijgestaan door Sébas. "Ik bedoel eigenlijk alleen maar aan te geven dat de hijgerigheid en het constant, maar de kaart trekken van: ik sta alleen maar allemaal zielige mensen bij … Of ze het zijn of niet, dat bepaalt uiteindelijk toch de rechter?" , vertelt Ronald.

'Slachtofferadvocaat'

Ronald vraagt zich af wat Bram als oud-advocaat ervan vindt. Bram antwoordt op Ronald zijn vraag. "Omdat hij er nu niet is, moet ik ter verdediging van hem zeggen: als je een slachtoffer bijstaat als advocaat, dan heb je de neiging om te zeggen ‘het slachtoffer’, omdat zijn cliënte hem zegt dat ze slachtoffer is. Maar je hebt gelijk dat uiteindelijk – en daarom moet je ook zo oppassen met het cancelen – dat de rechter bepaalt of het een slachtoffer is."
Ronald heeft het goed gehad met Sébas. "Als je nou constant de kaart trekt: ‘Ik ben slachtofferadvocaat’, dan zou je je toch ook moeten kunnen verplaatsen in de mensen? Hij richt nogal wat aan door constant ‘slachtoffer’ te roepen."